Συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εύρεση και αποστολή από την Αθήνα στην Κέρκυρα ποσοτήτων ηρωίνης με σκοπό τη διακίνηση σε χρήστες εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, «μετά από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της συμμορίας δύο ντόπιοι και ένας μετανάστης, εξακριβώθηκε ο ρόλος του καθενός, ενώ διαπιστώθηκε ότι κατά τη δράση τους, η οποία προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου, διακινήθηκε ποσότητα ηρωίνης η οποία ανέρχεται στα 219 γραμμάρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διακίνηση της ηρωίνης φέρεται να ξεκινούσε από την Αθήνα, όπου μέσω του μετανάστη αποστελλόταν στην Κέρκυρα όπου και διακινούνταν σε τοξικοεξαρτημένα άτομα, κυρίως σε περιοχές της νότιας Κέρκυρας.

Μέχρι αυτή την ώρα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε Αθήνα και Κέρκυρα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα δύο μέλη της συμμορίας, ενώ ο τρίτος ήταν ήδη προφυλακισμένος, για σχετική, με τη συμμορία, υπόθεση διακίνησης ηρωίνης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και διακίνηση ηρωίνης, ενώ επιπλέον στη δικογραφία με την κατηγορία της προμήθειας ναρκωτικών ουσιών εμπλέκονται ακόμα 12 ντόπιοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης