Στη σύλληψη ενός ατόμου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 323 περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης, προέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας.

Ο συλληφθείς εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στην παραλιακή περιοχή της Δασιάς στην Κέρκυρα, έχοντας στην κατοχή του 72 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους τριακοσίων είκοσι δύο κιλών και τετρακοσίων δύο γραμμαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών, που ο δράστης είχε σκοπό να αποκρύψει σε πυκνή βλάστηση, παραδόθηκε στην κατοχή του, λίγη ώρα πριν τη σύλληψή του, μέσω θαλάσσης, από δράστες, που ακόμη αγνοούνται και οι οποίοι χρησιμοποίησαν δύο ταχύπλοα σκάφη, τύπου jet ski, για να προσεγγίσουν την παραλία της Δασιάς.

Εξάλλου σήμερα το πρωί σε έρευνα που έγινε στην οικία του συλληφθέντα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον τρεις νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 484 γραμμαρίων περίπου και δύο ζυγαριές ακριβείας.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας Μάνθος Γιαννούλης, «η αξία στην εγχώρια αγορά, για τη συνολική συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών, εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 3.200.000 ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, ενώ είχε προηγηθεί πολύμηνη έρευνα για τον εντοπισμό οργανωμένων κυκλωμάτων μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών στη βορειοανατολική ακτογραμμή του νησιού της Κέρκυρας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης