Ολοκληρώθηκε η μηχανοκίνητη απεργιακή κινητοποίηση των αγροτών της Κέρκυρας, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί με συμβολικό κλείσιμο του οδικού κόμβου Μεσογγής και κατέληξε στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρα, με εκπροσώπους των αγροτών να επισκέπτονται την αντιπεριφρειάρχη, Νικολέτα Πανδή.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, Βασίλης Αρμενιάκος, «η σημερινή κινητοποίηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ συμμετείχαν περισσότερα από εκατό αγροτικά οχήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησή τους με την κ. Πανδή, μετά το πέρας της μηχανοκίνητης πορείας, οι αγρότες εξέθεσαν στην αντιπεριφερειάρχη, εκτός από τα πανελλήνια αιτήματά τους, τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μεταξύ αυτών την αγροτική οδοποιία, τη μελέτη για τον εκσυγχρονισμό του ελαιώνα και την ένταξή του μέσα σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

«Ο σκοπός μας είναι οι φωνές μας να εισακουστούν σε όλους τους αρμόδιους και της κεντρικής, αλλά και της τοπικής εξουσίας. Να καταλάβουν ότι και στην Κέρκυρα υπάρχει αγροτική δύναμη, που είναι οργανωμένη και διεκδικεί τα αιτήματα όλων των αγροτών. Είμαστε ενάντια στην πολιτική που ασκείται και επηρεάζει αρνητικά τη ζωή μας. Πλέον, είναι θέμα επιβίωσης», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τον κ. Αρμενιάκο, οι κινητοποιήσεις των Κερκυραίων αγροτών αναμένεται να συνεχιστούν, ενώ οι αγρότες αναμένεται να παραβρεθούν και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο Κέρκυρας, όπου θα συζητηθεί, όπως σημείωσε, και το απαιτούμενο ζήτημα της μείωσης των χρεώσεων της ύδρευσης για τις αγροτοκαλλιέργειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης