Ιδιωτική εταιρεία security που έχει αναλάβει τη φύλαξη του αερολιμένα Κέρκυρας, έστελνε το προσωπικό της βάρδιας του αεροδρομίου να φυλάει ιδιωτική μεγάλη επιχείρηση εμπορίας αναψυκτικών!
Την καταγγελία έκανε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Κέρκυρας στα κεντρικά της ΥΠΑ στην Αθήνα, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν τα στελέχη της αλλά και την ομολογία των ίδιων των εργαζομένων της εταιρίας!

Το έγγραφο του αερολιμενάρχη στην ΥΠΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το πολυσέλιδο έγγραφο που απέστειλε ο αερολιμενάρχης Α. Γεωργούσης στην κεντρική διοίκηση της ΥΠΑ (το οποίο συνετάχθη από την προϊστάμενη του τμήματος ασφαλείας του αεροδρομίου), εργαζόμενοι της συγκεκριμένης εταιρείας «πιάστηκαν στα πράσα» από την προϊστάμενη του Γραφείου Ασφαλείας του αεροδρομίου να φεύγουν από τη βάρδια τους για να παράσχουν υπηρεσίες σε τρίτους και, συγκεκριμένα, σε επιχείρηση στην περιοχή της Χρυσηίδας!

Η εταιρεία είχε δώσει εντολή στα τρία άτομα που εργάζονταν στη βάρδια στον αερολιμένα, συμπεριλαμβανομένου και του συντονιστή βάρδιας, να εγκαταλείψουν τη θέση τους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άλλο τους πελάτη, παρά το ότι οι συγκεκριμένοι πληρώνονται για να προσφέρουν αποκλειστικές και συγκεκριμένες υπηρεσίες στο αεροδρόμιο!



Αφύλακτα μέχρι και τα κλειδιά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταγγελία συνοδεύεται από φωτογραφίες από την πύλη αλλά και την καταγραφή της εξόδου και επιστροφής του οχήματος της εταιρείας φύλαξης το οποίο έλειψε 40 σχεδόν λεπτά από τη βάρδια του, αφήνοντας ακάλυπτους τους τομείς ευθύνης φύλαξης που έχει σε ένα διεθνές με υψηλά στάνταρτ και υποχρεώσεις ασφαλείας αεροδρόμιο!

Σαν… «κερασάκι στην τούρτα», κατά την περιπολία τους στην ιδιωτική επιχείρηση εμπορίας αναψυκτικών, είχαν αφήσει το όχημά τους ανοικτό, με ανοικτά τζάμια και τα κλειδιά των θυρών του αεροδρομίου μέσα!

Το έκαναν για 20 μέρες!

Όπως ομολόγησαν αργότερα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, το σκηνικό αυτό επαναλαμβανόταν καθημερινά σε κάθε βάρδια 4-5 φορές συνοδεία πάντα του συντονιστή της εν λόγω εταιρείας κ. Κ. και κατ΄ εντολή της προϊσταμένης τους κα Χ..

Η έρευνα αποκάλυψε τα εξής:

• από 1η Σεπτεμβρίου έως 19 Σεπτεμβρίου, το όχημα της εταιρείας seciruty εξήλθε 81 φορές με τρία άτομα ή και τέσσερα άτομα ορισμένες φορές.
• Τη νύχτα, πραγματοποιούσαν δύο εξόδους, περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα και στις 04.00 τα ξημερώματα.
• Τον Σεπτέμβριο έγιναν συνολικά 181 απουσίες υπαλλήλων ασφαλείας και 81 απουσίες του οχήματος του αερολιμένα
• Χρησιμοποιήθηκαν 29 υπάλληλοι κατ΄ επανάληψη οι οποίοι πληρώνονταν από την ΥΠΑ για να απασχολούνται αποκλειστικά για τη φύλαξη του αεροδρομίου Κέρκυρας
• Η εταιρεία αδιαφορώντας για την ασφάλεια του αερολιμένα, αποσπούσε από τη βάρδια του αεροδρομίου το ειδικά εκπαιδευμένο στη χρήση X-rays προσωπικό και τα οχήματα ασφαλείας για εσωτερικές περιπολίες 24ωρου βάσεως.

Άφησαν να περάσουν χωρίς έλεγχο Λιθουανοί πιλότοι

Σε άλλο σημείο του υπηρεσιακού εγγράφου της έρευνας, αποκαλύπτεται ότι οι εργαζόμενοι της εν λόγω εταιρείας security επέτρεψαν στις 24 Αυγούστου να περάσουν από τη βόρεια πύλη δύο Λιθουανοί πιλότοι οι οποίοι εισήλθαν και εξήλθαν στη χώρα χωρίς κανέναν από τους προβλεπόμενους ελέγχους!

Αν και είχε εκδοθεί έκθεση παράβασης, τότε δεν είχε επιβληθεί πρόστιμο σε ένδειξη διάθεσης καλής συνεργασίας καθώς αφενός ήταν η πρώτη φορά, αφετέρου θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για λάθος λόγω απειρίας αλλά και για συνευθύνη στο προσωπικό του handling.

Ομολογία με αστεία δικαιολογία!

Η εταιρεία, σε έγγραφό της προς την ΥΠΑ έπειτα από την αποκάλυψη της υπόθεσης, ομολόγησε μεν τα περιστατικά ισχυριζόμενη ότι το έκανε… για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής του αεροδρομίου! Ας σημειωθεί ότι η ιδιωτική εταιρεία αναψυκτικών βρίσκεται σε απόσταση… πέντε χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο της ΥΠΑ: «Η εταιρεία απαντώντας εμπρόθεσμα εντός πέντε ημερών ομολόγησε ότι χρησιμοποιούσε προσωπικό και το όχημα ασφαλείας του Κ.Α.Κ.Κ. με την ευφάνταστη δικαιολογία ότι αυτή η δραστηριότητα αύξανε την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή του αερολιμένα, ισχυρισμός που εκτός του ότι επιχειρεί να μειώσει τη νοημοσύνη μας, δεν πείθει κανέναν. Η αστυνόμευση της περιοχής είναι ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και όχι του προσωπικού του Κ.Α.Α.Κ.».

Ο αερολιμενάρχης ζητά διακοπή της σύμβασης

Ο επικεφαλής της εν λόγω εταιρείας στην Κέρκυρα ισχυρίστηκε ότι δεν γινόταν το ίδιο για καμία άλλη ιδιωτική εταιρεία – πελάτη της, ωστόσο, οι υπεύθυνοι της ΥΠΑ Κέρκυρας ζητούν να διεξαχθεί έρευνα με κατάθεση και των 29 εργαζομένων security του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τις διατάξεις, το πρόστιμο που θα πρέπει να επιβληθεί στον ιδιώτη security είναι μεγάλο και ανέρχεται στα 495.500 ευρώ. Ωστόσο, ο Αερολιμενάρχης ζητά από την ηγεσία της ΥΠΑ να εξετάσει ακόμα και τη διακοπή της σύμβασης.

Πηγή: corfupress.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης