Τους καλύτερους σκακιστές στον κόσμο, Έλληνες και ξένους, πρόκειται να υποδεχθεί το Πάσχα η Κέρκυρα, με αφορμή το «1ο Διεθνές Σκακιστικό Φεστιβάλ «Πάσχα στην Κέρκυρα ’19», που θα διεξαχθεί τη 2η εβδομάδα του Πάσχα, από τις 29 Απριλίου έως και τις 5 Μαΐου 2019, στις συνεδριακές αίθουσες γνωστού ξενοδοχείου της πόλης.
Το 1ο Διεθνές Σκακιστικό Φεστιβάλ «Πάσχα στην Κέρκυρα ’19», θα περιλαμβάνει διεθνές σκακιστικό ανοικτό τουρνουά σε δύο ομίλους και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Οι κορυφαίες παρτίδες του τουρνουά με τη χρήση ειδικών ηλεκτρονικών σκακιερών θα αναμεταδίδονται live σε όλο τον κόσμο, μέσω της πλατφόρμας chess24.com. Σημειώνεται πως ήδη, με τη δημοσίευση της προκήρυξης του τουρνουά, έχουν αρχίσει οι δηλώσεις συμμετοχής από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ δικαίωμα συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι έχουν έως τη Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου 2019. Στους νικητές θα δοθούν, εκτός από μετάλλια, και χρηματικά έπαθλα ύψους 5.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι στην Κέρκυρα το σκάκι έχει σημαντική θέση στη ζωή των κατοίκων, αφού κάθε χρόνο διεξάγονται ενδοσχολικοί αγώνες, ενώ αμέτρητες είναι οι συμμετοχές σε πανελλήνιους, αλλά και πανευρωπαϊκούς σε αγώνες. Άλλωστε, ο πρώτος επίσημος σκακιστικός σύλλογος της χώρας είχε έδρα την Κέρκυρα, που το καλοκαίρι του 1989 φιλοξένησε το πρώτο μεγάλο καλοκαιρινό open στην Ελλάδα, «το τουρνουά της Κέρκυρας του ’89».
Τριάντα χρόνια μετά, έρχεται το 1ο Διεθνές Σκακιστικό Φεστιβάλ «Πάσχα στην Κέρκυρα ’19» που αναμένεται να φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου σκακιού, διεθνείς μετρ, πρωταθλητές χωρών, παγκόσμιους πρωταθλητές, αλλά και Έλληνες και ξένους ερασιτέχνες παίχτες.
Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σκακιού στην Κέρκυρα διοργανώνουν ο Σύνδεσμος παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας (Σ.Π.Ζ.Κ.) υπό την αιγίδα του δήμου Κέρκυρας και με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας, σε συνεργασία με την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης