Τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 αναμένονται νεφώσεις, ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα με εξαίρεση το νότιο Αιγαίο όπου οι νεφώσεις αναμένεται να αναπτυχθούν προς το μεσημέρι.

Βροχές θα σημειωθούν σε όλη την ηπειρωτική χώρα, στα νησιά του Ιονίου αλλά και κατά τόπους στα νησιά του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου. Καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 11 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 23, στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 26 και στην Κρήτη από 11 έως 26.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης