Οι εκδηλώσεις του Δήμου Καισαριανής, που ξεκίνησαν από τις 22 Απριλίου, κορυφώθηκαν στις 17:30 το απόγευμα της Πρωτομαγιάς με πικετοφορία και πορεία από την Αναθηματική Πλάκα «Άρη Βελουχιώτη» (τέρμα οδού Αναξαγόρα και Τσάφου), στο σημείο όπου μίλησε για πρώτη φορά για ένοπλο αγώνα σε 12 Καισαριανιώτες παλιούς συντρόφους του.

Η πορεία διαμέσου των οδών Άρη Βελουχιώτη (Λυδίας), Εθνικής Αντίστασης, Πανιωνίου, Ηρώων Σκοπευτηρίου κατέληξε στον χώρο της Θυσίας. Θα ακολουθήσουν ομιλίες, κατάθεση στεφάνων και το προσκλητήριο των νεκρών ηρώων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις εκδηλώσεις έλαβεμέρος η χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής.

Νωρίτερα στις 9:00 το πρωί, αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέθεσαν στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Το βράδυ της Τρίτης, παραμονή της Πρωτομαγιάς, πραγματοποιήθηκε συναυλία στον αύλειο χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο Σκοπευτήριο με τους Βασίλη Λέκκα, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Σοφία Παπάζογλου και Δημήτρη Κοντογιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι φέτος συμπληρώνονται 69 χρόνια από τη Ματωμένη Πρωτομαγιά, ημερομηνία-σταθμός για την Ελλάδα, όταν το 1944, στο σκοπευτήριο της Καισαριανής από τα γερμανικά πολυβόλα πέφτουν νεκροί 200 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, κομμουνιστές.

(Το προσκλητήριο)


(Τραγούδι από τη χορωδία – Πέσατε θύματα)


(Κατάθεση στεφάνου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: o-dromos.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης  Εξήντα εννέα χρόνια από τη Ματωμένη Πρωτομαγιά, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, 23:24

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης