Κεχαγιόγλου για το «σουσάδικο της κόκας»: Το δικαστήριο με την απόφασή του έθεσε την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 17:59
Κεχαγιόγλου για το «σουσάδικο της κόκας»: Το δικαστήριο με την απόφασή του έθεσε την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις

Αθώοι έφυγαν από την αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας οι περισσότεροι από τους επώνυμους που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης με έδρα το «σουσάδικο» της κόκας στο Κολωνάκι.

Οι δικαστές αποφάσισαν την απαλλαγή ενός επιχειρηματία, ενός γνωστού παρουσιαστή, μιας ηθοποιού και του γιου της, καθώς όπως είπαν, «δεν γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο εστιατόριο όπου ήταν μέτοχοι».

Για τους «επώνυμους» πελάτες του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων γνωστή ηθοποιός και σύζυγος πασίγνωστου επιχειρηματία με εμπλοκή σε ποινικές υποθέσεις, το δικαστήριο αποφάσισε για την μεν ηθοποιό να μην τιμωρηθεί, ενώ για τη σύζυγο του επιχειρηματία αποφάσισε την ενοχή της για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση. Αδίκημα ωστόσο, το οποίο έχει παραγραφεί.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση και συμμορία, ενώ μετέτρεψε την αρχική κατηγορία της ιδιαίτερης διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών, σε απλή διακίνηση που είχε ως αποτέλεσμα να  «σπάσουν» τα ισόβια.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος της γνωστής ηθοποιού που έμεινε ατιμώρητη, Σάκης Κεχαγιόγλου, ανέφερε:

«Το δικαστήριο με την απόφασή του έθεσε την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις, αποκαθιστώντας τις υπερβολές και τις αδικίες που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης. Η αθώωση της εντολέας μου Δ.Μ, γνωστής ηθοποιού, την παραδίδει λευκή στην κοινωνία και είναι απάντηση στο διασυρμό που υπέστη, όπως και η αθώωση σειράς άλλων αδίκων κατηγορηθέντων. Εκφράζω την ικανοποίησή μου για τους ανωτέρω λόγους καθώς και επιπλέον για το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν επηρεάστηκε από την υπερβολική για το πραγματικό μέγεθός της και επί σειρά ετών δημοσιότητα της υπόθεσης».

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απάλλαξε με την απόφασή του τους τέσσερις γνωστούς κατηγορούμενους στην υπόθεση της διακίνησης ναρκωτικών. Αθωώθηκαν η γνωστή ηθοποιός, ο γιος της και ένας γνωστός παρουσιαστής οι οποίοι ήταν μέτοχοι στην επιχείρηση αλλά και ένας ακόμη επιχειρηματίας. Οι δικαστές άφησαν ατιμώρητη γνωστή ηθοποιό η οποία επίσης, ήταν κατηγορούμενη στην υπόθεση.

Το δικαστήριο εξετάζει τα αιτήματα των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι για την χορήγηση ελαφρυντικών προκειμένου να καταλήξει στην τελική του απόφαση.

Ο Παν. Μπαλτάκος συνήγορος του τέταρτου συνιδιοκτήτη του μπαρ στο Κολωνάκι, δήλωσε μετά την αθώωση του εντολέα του: «Έγινε το νόμιμο και αυτονόητο μετά από μια εξαιρετική διαδικασία».

Πηγή: dikastiko.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 17:59