Έκρηξη στο Κολωνάκι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013, 06:05


Άγνωστος παραμένει ο οδηγός της μοτοσικλέτας που στις 05:28 τα ξημερώματα πέταξε μια τσάντα με εκρηκτικά μέσα σε εστιατόριο επί της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι, τραυματίζοντας ελαφρά έναν από τους εργαζόμενους.

Ο δράστης μόλις βρέθηκε στο ύψος του καταστήματος, εξεσφενδόνισε την τσάντα προς το εσωτερικό του καταστήματος, το οποίο εκείνη την ώρα ήταν κλειστό, ωστόσο είχε μέσα εργαζόμενους.  Ένας από αυτούς, αντιδρώντας αστραπιαία, άρπαξε την τσάντα και την ξαναπέταξε στο οδόστρωμα, αντιλαμβανόμενος πως πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό. 

Από την τσάντα διακρινόταν ένας δυναμίτης με αναμμένο το φιτίλι του, το οποίο έσπευσε ο ίδιος εργαζόμενος να την σβήσει με νερό, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε δυνατόν, η δυναμίτιδα εξερράγη και τότε τον τραυμάτισε ελαφρά στο πόδι. 

Από το ωστικό κύμα που προκάλεσε η έκρηξη έγιναν ζημιές σε αρκετά αυτοκίνητα αλλά και σε παρακείμενες πολυκατοικίες, των οποίων πολλά τζάμια έσπασαν ενώ κλειστή είναι η οδός Πλουτάρχου.

Στο σημείο έσπευσε πυροτεχνουργός καθώς και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι άνδρες, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί η παρέμβασή τους, δεδομένου ότι από την έκρηξη δεν προκλήθηκε κάποια πυρκαγιά.

Ο τραυματισμένος εργαζόμενος διακομίσθηκε στον Ευαγγελισμό για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα κίνητρα της επίθεσης έχουν να κάνουν με υποθέσεις προστασίας. 

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός περιοίκου ο οποίος έτυχε να είναι παρών κατά τη στιγμή της επίθεσης. Mεταξύ άλλων ανέφερε: «Ήταν η ώρα γύρω στις 5, δυο φωνές φωνάζανε σε κάποιον ‘έλα εδώ ρε’ και μετά από δύο λεπτά ακούστηκε ένα δυνατό μπαμ. Όταν έφτασα εγώ εδώ να δω τι γίνεται ήτανε καμιά δεκαπενταριά άτομα είχε ξαπλώσει ένα παιδί κάτω και είχε λίγα αίματα στα πόδια».  Aκούστε τι δήλωσε στο zougla.gr:


Video από το σημείο της επίθεσης, λίγη ώρα αργότερα...
Υπολείμματα από το παπούτσι και τα ρούχα του τραυματισμένου εργαζόμενου


Το σημείο της επίθεσης λίγα λεπτά μετά την ενέργεια


Μεγάλες ζημιές από το ωστικό κύμα σε παρακείμενα αυτοκίνητα


 

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013, 11:14