Τρεις μηνύσεις σε βάρος των αστυνομικών και παντός άλλου υπευθύνου κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας 22 δικηγόροι για όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας. Οι 12 από αυτούς είχαν συλληφθεί από τους αστυνομικούς στην Ασκληπιού και οι 9 παρεμποδίστηκαν στην προσπάθειά τους να δουν τους συναδέλφους τους στη ΓΑΔΑ. Άλλη μία μήνυση αφορά το αδίκημα της σωματική βλάβης.

Με τις μηνύσεις τους  κατηγορούν τους αστυνομικούς για παράβαση καθήκοντος απόπειρα σωματικής βλάβης, εξύβριση, παράνομη παρακράτηση και άλλα αδικήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις τους κάλεσαν τον εισαγγελέα να ενσκήψει στις μηνύσεις τους και να τις δει με σοβαρότητα.

Ανάμεσα στους μηνυτές είναι και οι δικηγόροι Aλέκα Ζορμπαλά και Αντωνία Λεγάκη.

Στον εισαγγελέα επίσης οδηγήθηκαν δύο νεαροί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι προκάλεσαν χθες φθορές, έξω από τα προπύλαια σπάζοντας με βαριοπούλες το πεζοδρόμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 18χρονος κατηγορείται για διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης, ενώ ο 15χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα ανηλίκων.

Και οι δύο συνελήφθησαν, ενώ επέβαιναν  σε τρόλεϊ το οποίο ακολούθησαν οι αστυνομικοί, το σταμάτησαν στο ύψος των Χαυτείων και κατέβασαν τους δύο νεαρούς ζητώντας τους να τους ακολουθήσουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης