Στις 15.00 θα τελεστεί η κηδεία του παθολόγου από την Πάτρα, Νίκου Βούρτση, ο οποίος ήταν γνωστός και ως ο «γιατρός των φτωχών». Η κηδεία του θα γίνει από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.

Ο Νίκος Βούρτσης σπούδασε μετά τον Εμφύλιο Ιατρική στην Αθήνα. Εξειδικεύτηκε στην Παθολογία στην Αγγλία, στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ την δεκαετία του 1960.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως διορίστηκε επιμελητής παθολογίας στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας τη δεκαετία 1970. Στη συνέχεια, ακολούθησε την ιδιωτική ιατρική την δεκαετία 1980-1990, εξελισσόμενος σε άνθρωπο-συνώνυμο του «οικογενειακού γιατρού».

Όλοι όσοι έτυχε να τον γνωρίσουν κάνουν λόγο για έναν γιατρό που δεχόταν πρόσχαρα να προσφέρει τις υπηρεσίες στους ασθενείς του χωρίς ανταμοιβή και γι’ αυτό ονομάστηκε «γιατρός των φτωχών».

Πάντα φιλικός, χαμογελαστός αντιμετώπιζε με αίσθηση του χιούμορ τις δύσκολες καταστάσεις. Με τη σύζυγό του Ντάνα Βούρτση-Σαραντοπούλου απέκτησαν δύο παιδιά: Τον Διονύση, γνωστό οφθαλμίατρο και τον Μάριο, γυμναστή που εργάζεται στο Κατάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: pelop.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης