Κυκλοφορεί παράνομο φυτοφάρμακο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016, 07:54
Κυκλοφορεί παράνομο φυτοφάρμακο
Για την κυκλοφορία στην ελληνική αγορά ενός παράνομου και πλαστού φυτοπροστατευτικού προϊόντος με το όνομα «CORAGEN» και τα στοιχεία της εταιρείας «DUPONT» ενημερώνει τα καταστήματα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων και τους παραγωγούς η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οπως σημειώνει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.) ενημέρωσε τη Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥπΑΑΤ ότι «πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή του ότι κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά παράνομο και πλαστό φυτοπροστατευτικό προϊόν με το όνομα «CORAGEN» και τα στοιχεία της εταιρείας «DUPONT». Το προϊόν φέρει ετικέτα στα Ουκρανικά και Ρουμανικά (βλ. συνημμένες φωτογραφίες) και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την εταιρεία φέρει αριθμό παρτίδας, ο οποίος δεν ανήκει σε αυτή, ταινία ασφαλείας η οποία είναι πλαστή και βρίσκεται σεσυσκευασία 1 λίτρου, η οποία δεν είναι εγκεκριμένη. Σύμφωνα με βάσιμες υποψίες του Ε.ΣΥ.Φ., το προϊόν είναι προέλευσης τρίτης χώρας, χωρίς κανείς να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενό του, τόσο από πλευράς δραστικής, όσο και από πλευράς εκδόχων, διαλυτών κλπ. Με βάση την παραπάνω ενημέρωση το προϊόν υπάρχει σε διάφορες Περιφέρειες, ενώ φαίνεται να διακινούνται μεγάλες ποσότητες».

Σύμφωνα με τα παραπάνω:


1. Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι εμπορίας γεωργικών φαρμάκων της περιοχής ευθύνης μας να ενημερώσουν την Υπηρεσίας μας για οτιδήποτε πέσει στην αντίληψή τους, με σκοπό τον εντοπισμό των υπευθύνων για την παράβαση και των σκευασμάτων.

2. Υπενθυμίζουμε στους παραγωγούς επαγγελματίες χρήστες φυτοπροστατευτικών προϊόντων ότι τυχόν χρήση του εν λόγω σκευάσματος ή άλλων παράνομων σκευασμάτων εγκυμονεί άγνωστους κινδύνους για την υγεία τους, τις καλλιέργειες και για το περιβάλλον.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016, 07:58