Αττική: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή λόγω Μαραθωνίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017, 04:53
Αττική: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή λόγω Μαραθωνίου
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ την Κυριακή στο Λεκανοπέδιο Αττικής κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής, λόγω διεξαγωγής του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, καθώς και άλλων αγώνων δρόμου, οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί για το πρωί της ίδιας μέρας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Σημειώνεται ότι οι παρεμβάσεις της Τροχαίας σε κάποια σημεία θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή.

Εκτός από τον κλασικό Μαραθώνιο, οι αγώνες που έχουν προγραμματιστεί, γύρω από το Σύνταγμα και πιο περιφερειακά, είναι:

• Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο
• Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο
• Αγώνας Δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (1.200μ.) από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο
• Αγώνας Παιδιών (1.200μ) από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο
• Αγώνας Δρόμου 3 χλμ. από τη συμβολή Λ. Β. Σοφίας και Ζαχάρωφ προς το Παναθηναϊκό Στάδιο
• Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο και με τερματισμό πάλι εκεί
• Αγώνες μικρών παιδιών επί της μαραθώνιας διαδρομής, με μέριμνα των τοπικών δήμων.

Λόγω των παραπάνω εκδηλώσεων, από τις 05.00 μέχρι τις 17.30 το απόγευμα της Κυριακής θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από την αφετηρία του Μαραθωνίου στον Μαραθώνα και στους γύρω δρόμους και στη συνέχεια σε όλο το μήκος της διαδρομής (Λ. Μαραθώνος, Λ. Μεσογείων, Φειδιππίδου, Βασιλίσσης Σοφίας, μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο), καθώς και στους κάθετους δρόμους σταδιακά και στις εξόδους της Αττικής Οδού για Ραφήνα και Παλλήνη.

Νωρίς το πρωί, από τις 05.00, υπάρχει πρόβλεψη για αντιδρόμηση της Λ. Μαραθώνος, μόνο για την κίνηση των λεωφορείων και των οχημάτων που θα μεταφέρουν τους αθλητές, με μέγιστη ταχύτητα 30 χλμ. την ώρα. Κλειστό επίσης θα είναι και τμήμα της οδού Μιχαλακοπούλου, καθώς και της οδού Φρατζή, στον Νέο Κόσμο. Η Β. Όλγας θα κλείσει από τις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ η οδός Αρχιμήδους, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στο τμήμα της από πλ. Πλαστήρα έως την οδό Μουσούρου.

Από τις 14.30 το μεσημέρι του Σαββάτου έως τις 20.30 το βράδυ της Κυριακής θα διακοπεί η κυκλοφορία στη Λ. Βασ. Κων/νου στο τμήμα της από τη Β. Όλγας έως την οδό Ερατοσθένους στο ρεύμα ανόδου και στην Αρδηττού στο ρεύμα ανόδου, από Λ. Βουλιαγμένης έως τη Λ. Β. Όλγας. Επίσης, από τις  06.00 το πρωί της Παρασκευής έως τις 20.30 το βράδυ της Κυριακής θα κλείσουν η Ηρώδου Αττικού και η Βασ. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της από την οδό Ρηγίλλης μέχρι την οδό Ηρ. Αττικού και τις καθέτους της μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής θα διακοπεί η κυκλοφορία σε όλο το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους και τμηματικά μέχρι τη Συγγρού και από την άλλη πλευρά της Χαρ. Τρικούπη. Ταυτόχρονα, θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στο ίδιο τμήμα της πρωτεύουσας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017, 05:01