Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα εδώ και χρόνια δεν έχει μόνον ο Βόλος αλλά και η Νέα Ιωνία, σύμφωνα με τους κατοίκους.

Τα χιλιάδες αυτοκίνητά της, που είναι παρκαρισμένα κατά μήκος των δρόμων του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου στη Μαγνησία, έχουν εντείνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα, κυρίως στο παλιό Σχέδιο Πόλης, όπου τα πολυώροφα κτήρια σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος των δρόμων και με την αύξηση των αυτοκινήτων δημιουργούν αδιέξοδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πόσο μάλλον που στη Νέα Ιωνία δεν υπάρχει ούτε Δημοτικό Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης, ούτε και οι κυκλοφοριακές εκείνες ρυθμίσεις που θα ανακουφίσουν κάπως την όλη κατάσταση…

Το πρόβλημα είναι εντονότερο στο κέντρο και κυρίως στη Λεωφόρο Ειρήνης, από τα παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα σε συνδυασμό με τα φαρδιά πεζοδρόμια στο τμήμα από Δημοκρατίας μέχρι Δορυλαίου.

Τους τελευταίους μήνες όμως υπάρχουν πολλά παράπονα από καταστηματάρχες και οδηγούς και για την κίνηση των αυτοκινήτων στην οδό Δημοκρατίας από την οδό Λεωφ. Ειρήνης μέχρι την οδό Αναπαύσεως, η οποία μολονότι έχει ψηφιστεί από παλιά από το Δημοτικό Συμβούλιο ως μονόδρομος με κατεύθυνση προς τα ανατολικά, ωστόσο δεν έχουν τοποθετηθεί τα αντίστοιχα σήματα, με αποτέλεσμα ο δρόμος να παραμένει μέχρι και σήμερα ως αμφίδρομης κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης