Μετ’ εμποδίων διεξάγεται ακόμα η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου λόγω της  σφοδρής κακοκαιρίας «Νεφέλη» που πλήττει τη χώρα από τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, δυσχέρεια παρατηρείται στο 29ο χλμ, στο ρεύμα προς Κόρινθο, αλλά και στον κόμβο Ελευσίνας, επίσης στο ίδιο ρεύμα.

Τα διόδια Ελευσίνας λειτουργούν πλέον κανονικά, ενώ στην πόλη της Μάνδρας είναι κλειστές οι οδοί Στρατηγού Ρόκα και Λεωνίδα Στάμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλειστή παραμένει, επίσης, η Παλαιά Εθνική οδός Αθηνών-Θηβών από τη γέφυρα της Μάνδρας μέχρι τη διασταύρωση Μάνδρας-Μαγούλας.

Τέλος, αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, που είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Ειδικότερα, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία από την Χαμοστέρνας έως την Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως όλη η Δυτική Αττική έχει πληγεί σημαντικά το τελευταίο 24ωρο λόγω της κακοκαιρίας, με πολλούς δρόμους να έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, σπίτια να έχουν πλημμυρίσει και τις πολυάριθμες δυνάμεις της πυροσβεστικής να βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Στη Μαγούλα συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 17:30 έκλεισε από τη μεγάλη ποσότητα ύδατος και τη λάσπη η κεντρική οδός Αθανασίου Διάκου, ενώ στην περιοχή πλημμύρισαν και κατοικίες.

Έκλεισε νωρίτερα η Εθνική Οδός λόγω χειμάρρου

Για δύο περίπου ώρες έκλεισε εντελώς η νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου στο 29,5 χλμ. λόγω χειμάρρου. Λάσπες και φερτά υλικά που παρέσυρε το νερό δημιούργησαν πρόβλημα. Ακόμα έκλεισαν προσωρινά και τα διόδια της Ελευσίνας γι αυτούς που κατευθύνονταν προς Κόρινθο.

Η τροχαία στη συμβολή της Αττικής Οδού με την Εθνική Οδό δεν επέτρεπε στα αυτοκίνητα να συνεχίζουν προς τα διόδια και τα έστρεφε υποχρεωτικά προς την Αττική Οδό.

Κλειστή έμεινε για δύο περίπου ώρες και η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου από το 33ο χλμ έως τα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί 160 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επί ποδός είναι 95 πυροσβέστες, με 40 οχήματα, δύο γερανοφόρα, ένα ερπυστριοφόρο και μία σωστική λέμβο. Παράλληλα, στην περιοχή βρίσκονται 24 πυροσβέστες με 10 οχήματα, όπως και ένα ασθενοφόρο για προληπτικούς λόγους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης