Με τη σφυρίχτρα στο στόμα και το μπλοκάκι στο χέρι βρίσκονται σε καθημερινή βάση οι οδηγοί του γερανού της Τροχαίας στα Χανιά, οι οποίοι καλούνται να αμβλύνουν το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τους μήνες αιχμής ο γερανός της Τροχαίας σε μια οκτάωρη βάρδια διανύει περίπου 150 χιλιόμετρα κάνοντας συνεχείς περιπολίες σε κεντρικούς δρόμους, όπου το κυκλοφοριακό είναι οξύτατο και επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από την κακή συνήθεια πολλών οδηγών να σταθμεύουν τα οχήματά τους σε διπλές ακόμα και σε τριπλές σειρές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόβλημα είναι έντονο σε πλατείες της πόλης καθώς και στις οδούς Αποκορώνου, Σκαλίδη, Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Μάρκου Μπότσαρη, Περίδου, Κυδωνίας και Ανδρέα Παπανδρέου που βρίσκονται στο κέντρο των Χανίων.

Ωστόσο, υπάρχουν και μικρότεροι δρόμοι όπου η κίνηση των οχημάτων γίνεται μετ’ εμποδίων, καθώς πολλοί οδηγοί στην προσπάθειά τους να βρουν χώρο στάθμευσης παρκάρουν τα οχήματά τους σε σημεία που εμποδίζουν τη διέλευση άλλων Ι.Χ.

Οι περισσότεροι αγνοούν και τις απαγορευτικές πινακίδες, τη σήμανση με κίτρινες γραμμές πάνω στο οδόστρωμα αλλά και κώνους που έχουν τοποθετηθεί, οι οποίοι και καταστρέφονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γερανός της Τροχαίας «σηκώνει» κατά μέσο όρο 3-5 οχήματα ανά βάρδια, ενώ αφαιρεί από 10 έως 15 πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι συστάσεις σε οδηγούς να απομακρύνουν τα οχήματά τους από σημεία που εμποδίζουν την κυκλοφορία αλλά και από χώρους όπου απαγορεύεται η στάθμευση είναι εκατοντάδες, ενώ μία από τις κύριες παραβάσεις που καθημερινά καταγράφονται είναι η στάθμευση οχημάτων σε θέσεις που προορίζονται για οχήματα ατόμων με ειδικές ανάγκες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης