Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Στην εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος ναρκωτικών, το οποίο τους τελευταίους μήνες είχε γεμίσει τον Βόλο με ηρωίνη προχώρησαν χτες οι άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή χτες το πρωί, οι άντρες της αστυνομίας πραγματοποίησαν εφόδους σε σπίτια υπόπτων, έκαναν μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατάφεραν να συλλάβουν 10 μέλη της οργάνωσης.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο κύκλωμα το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε γεμίσει τους δρόμους του Βόλου με ηρωίνη. Ήδη έχουν συλληφθεί 10 άτομα και έπονται και άλλες συλλήψεις. Μέχρι στιγμής διαφεύγει ένα από τα μέλη το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα, στο Ζεφύρι. Χτες έγινε επέμβαση στην περιοχή, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να συλληφθεί» σημείωσαν αστυνομικές πηγές μιλώντας στο zougla.gr.

Η έρευνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα των αντρών της Δίωξης Νάρκωτικών για τον εντοπισμό και την σύλληψη των μελών του κυκλώματος ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μερικές εβδομάδες όταν στα γραφεία της υπηρεσίας έφτασαν σχετικές πληροφορίες.

Από εκείνη την στιγμή, οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση έγιναν ο «ίσκιος» των μελών του κυκλώματος ναρκωτικών και την κατάλληλη στιγμή έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους το οποίο περιελάμβανε εφόδους σε σπίτια υπόπτων και μπλόκα.

Σημαντικό ρόλο στην εξάρθρωση του κυκλώματος φέρεται να έπαιξε το κινητό τηλέφωνο ενός 32χρονου τοξικομανή ο οποίος πριν πέντε ημέρες έχασε την ζωή του στον Αλμυρό. Οι αστυνομικοί ανέλυσαν διεξοδικά τις κλήσεις και τα μηνύματα που είχε δεχθεί ο θανών συγκεντρώνοντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέλη του κυκλώματος και τον τρόπο με τον οποίο δρούσαν.

Γυναίκα ο… εγκέφαλος

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι εγκέφαλος του κυκλώματος είναι μια 40χρονη γυναίκα από τον Βόλο.

Στελέχη της ΕΛ. ΑΣ. εξήγησαν στην ηλεκτρονική εφημερίδα ότι η εν λόγω γυναίκα, σε συνεργασία με τρεις «υπαρχηγούς», είχε την «ευθύνη» για όλη την «επιχείρηση» και κανόνιζε τις πληρωμές.

«Αυτή χειρίζονταν όλη την ιστορία. Αξιολογούσε την ποιότητα, προέβαινε στις πληρωμές και την κατανομή» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Το κύκλωμα υπό την 40χρονη αρχηγό και τους τρεις υπαρχηγούς του, ο ένας εκ των οποίων, 22 ετών, (πρόκειται για το άτομο που διαφεύγει μέχρι στιγμής τη σύλληψη και δραστηριοποιείται στο Ζεφύρι) διακινούσε ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες προμηθεύονταν από την Αθήνα και πωλούσε στην ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου.

Σύμφωνα μάλιστα με τους αρχικούς υπολογισμούς, τα έσοδα του κυκλώματος τους τελευταίους μήνες ίσως και να άγγιξαν το ύψος των 50.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν παρουσία δύο Δικαστικών Λειτουργών και με τη συνδρομή δύο αστυνομικών σκύλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 93 γραμμάρια ηρωίνης, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 45.064 ευρώ, πέντε οχήματα, δύο καραμπίνες, για μία από τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή, ένα πιστόλι κρότου-λάμψης, τρία φυσίγγια κρότου, ένα μαχαίρι, με μήκος λάμας 15 εκατοστών, 17 κινητά τηλέφωνα και 15 κάρτες SIM, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τέσσερις συσκευές USB, δύο κάρτες υπολογιστή, μία φωτογραφική μηχανή, μία κάμερα και διάφορα χρυσαφικά (σταυρός, σκουλαρίκια, μενταγιόν, δαχτυλίδια, αλυσίδες λαιμού κ.α.), προερχόμενα ως τίμημα έναντι αγοραπωλησίας ναρκωτικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης