Κιλκίς: Αστυνομικός σκύλος «ξετρύπωσε» περισσότερα από 32 κιλά κάνναβης σε ΙΧ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, 03:54
Κιλκίς: Αστυνομικός σκύλος «ξετρύπωσε» περισσότερα από 32 κιλά κάνναβης σε ΙΧ
Ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τα 32 κιλά εντόπισαν αστυνομικοί του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, οι οποίοι απέτρεψαν την εισαγωγή της στη χώρα, με τη σημαντική συμβολή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς.

O αστυνομικός σκύλος, ονόματι Χάνι, είναι Βελγικός ποιμενικός. Είναι 10 χρονών και υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία από δύο ετών. Είναι ενταγμένος στο τμήμα ασφάλειας Κιλκίς με την ιδιότητα της ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

«Δεν συνδράμει μόνο στη περιοχή του Κιλκίς αλλά συνδράμει γενικότερα σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου αυτό χρειαστεί. Πολλές φορές η συμβολή του είναι πολύ σημαντική, όπως στη σημερινή υπόθεση γιατί εντοπίστηκαν στο ταμπλό του αυτοκινήτου,που ήταν αδύνατο να εντοπιστούν, παρά μόνο αν ξηλωθεί», ανέφερε ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Κεντρικής Μακεδονίας, Αστυνόμος Β’, Πέτρος Τάνος.

Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου 2018 μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και ανάλυση πληροφοριών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, όπου εντοπίστηκε 36χρονος από τη FYROM με το όχημα του να επιχειρεί να εισέλθει στη χώρα.

Σε εξονυχιστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου, εντοπίστηκαν σε ειδικές κρύπτες στον προφυλακτήρα και εσωτερικά του ταμπλό του οχήματος συνολικά 61 αυτοσχέδια δέματα με ποσότητα κάνναβης 32 κιλών και 766 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ο 36χρονος με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή Κιλκίς και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, 03:56