Σύσκεψη των μελών ΜΚΟ που επιχειρούν στον καταυλισμό στην Ειδομένη και υπηρεσιακών παραγόντων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου Κιλκίς, με θέμα τον καλύτερο συντονισμό της νοσοκομειακής περίθαλψης προσφύγων και μεταναστών που συρρέουν στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γιώργος Περπερίδης, αποφασίστηκε τα μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και των Γιατρών του Κόσμου που εξετάζουν πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό, όταν έχουν κάποιο περιστατικό που χρήζει νοσηλείας, να γνωματεύουν στο ΕΚΑΒ για το ποιο νοσοκομείο θα ήταν το καταλληλότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να ζητηθεί και η συνδρομή του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας καθώς παρατηρείται έλλειψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ Κιλκίς, ενώ κατατέθηκε πρόταση και για την προσωρινή φιλοξενία των ανθρώπων που συνοδεύουν τους ασθενείς.

Oι ΜΚΟ προθυμοποιήθηκαν να εξοπλίσουν έναν οίκημα στο Κιλκίς το οποίο θα φιλοξενεί τους συνοδούς των ασθενών καθώς, για παράδειγμα, ένα παιδί που νοσηλεύεται στην Παιδιατρική, έχει συνήθως 4-5 συγγενείς που το περιμένουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης