Αντιμέτωπος με δεκαετή ποινή φυλάκισης βρίσκεται ένας νεαρός από την Αλεξανδρούπολη ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή από τις τουρκικές αρχές στο τελωνείο, στα Ίψαλα, το αντίστοιχο δηλαδή των Κήπων από την Ελληνική πλευρά.

Ο 22χρονος μετέβη το μεσημέρι της Παρασκευής με έναν φίλο του στη γειτονική χώρα για ταξίδι αναψυχής. Στο γυρισμό από την Τουρκία, στο τελωνείο της γείτονος χώρας, οι τουρκικές αρχές μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στο όχημα του 22χρονου του ζήτησαν να βγει από το αυτοκίνητο και προχώρησαν στη σύλληψη του, με την κατηγορία της κλοπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν πριν δύο μήνες όταν ο συλληφθείς είχε επισκεφθεί και πάλι την Τουρκία με έναν άλλο φίλο του. Κατά την παραμονή του εκεί βρήκε ένα πορτοφόλι με χρήματα κοντά στο τελωνείο και ο 22χρονος μαζί με τον συνταξιδιώτη του αφαίρεσαν τα λεφτά από το πορτοφόλι και στη συνέχεια το πέταξαν.

Για κακή τους τύχη όμως οι κάμερες ασφαλείας οι οποίες βρίσκονται στο τούρκικο τελωνείο κατέγραψαν τις κινήσεις τους κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη τους την Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι το δεύτερο άτομο που είχε μαζί του ο 22χρονος αφέθηκε ελεύθερος από τους τουρκικές αρχές όταν διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν αυτός που συμμετείχε στο περιστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την στιγμή ο 22χρονος βρίσκεται κρατούμενος στην Τουρκία και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι αναζητούν το δεύτερο άτομο που συμμετείχε στο περιστατικό προκειμένου να βρεθεί κι αυτός αντιμέτωπος με τους εκεί νόμους.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Ελληνική Πρεσβεία στην Τουρκία η οποία όρισε μια γυναίκα δικηγόρο για την υπεράσπιση του 22χρονου η οποία δε γνωρίζει την ελληνική γλώσσα.

Πηγή: e-evros.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης