«Δεν κινδυνεύει με λουκέτο το Χαμόγελο του Παιδιού»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014, 16:00
«Δεν κινδυνεύει με λουκέτο το Χαμόγελο του Παιδιού»
«Καμιά Μονάδα Προστασίας Παιδιού δεν κλείνει. Αντίθετα το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στηρίζει τις δράσεις όλων των δομών με κάθε δυνατό τρόπο» ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή τις χθεσινές αναφορές του προέδρου του Οργανισμού Κώστα Γιαννόπουλου χαρακτηρίζοντας ως «ταφόπλακα» για τα 13 σπίτια που λειτουργεί ο σύλλογος την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τις προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία φορέων παιδικής προστασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, το θεσμικό πλαίσιο που καθορίζεται με τη σχετική υπουργική απόφαση για την ίδρυση και λειτουργία μονάδων προστασίας παιδιού από Ν.Π.Ι.Δ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα:

α) Δημιουργήθηκε με καθυστέρηση 20 ετών , αφού προβλεπόταν από τον Ν2345 του 1995.

β) Αφορά τις νέες Μονάδες που θα ιδρυθούν .

γ) Οι Μονάδες που ήδη λειτουργούν έχουν τρία (3) χρόνια ως διάστημα προσαρμογής μετά την έκδοση της απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 16.

δ) Οι διατάξεις προσαρμογής και οι συμπληρωματικές διατάξεις που θα αφορούν τις ήδη λειτουργούσες Μονάδες , θα προκύψουν τόσο από τις προτάσεις των φορέων που ήδη έχουν ζητηθεί, όσο και από την διαβούλευση που θα διαρκέσει μέχρι την 10 Δεκεμβρίου 2014.

Με πληροφορίες από το capital.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014, 16:08