«Δυσμενή» χαρακτηρίζουν οι γιατροί την πρόγνωση για την οφθαλμολογική αντιμετώπιση των τραυμάτων που φέρει στα μάτια της η 11χρονη Φριστά Ναζαφί που τραυματίστηκε χθες το βράδυ, στα Πατήσια.

Το κοριτσάκι υπεβλήθη σε πολύωρη λεπτή χειρουργική επέμβαση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα τραύματα που έχει από τα γυαλιά και τα ξένα σώματα που μπήκαν στα μάτια της από την έκρηξη είναι βαθιά. Μάλιστα, στο δεξί μάτι της υπάρχει διαμπερές τραύμα του κερατοειδούς και έχει υποστεί ρήξη ο φακός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γιατροί ανέφεραν ότι θα χρειαστεί να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση είτε μέσα στις δύο επόμενες ημέρες είτε σε έναν μήνα, την οποία θα κάνει σε άλλο νοσοκομείο.

Η μικρή υποβλήθηκε σε όλες τις ιατρικές εξετάσεις και, όπως δηλώνει στη zougla.gr ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, φέρει τραύματα στο πρόσωπό της και θλάσεις και εκχυμώσεις σε όλο το σώμα.

Η κατάστασή της είναι σταθερή και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 11χρονο κοριτσάκι επισκέφτηκε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος στη συνέχεια πήγε και στον Ερυθρό Σταυρό, όπου συνάντησε από κοντά την τραγική μητέρα.

Όπως ανακοινώθηκε, τις δαπάνες νοσηλείας, τη φιλοξενία μετά την έξοδο από το νοσοκομείο και την ψυχολογική υποστήριξη της οικογένειας, θα αναλάβει το υπουργείο Υγείας.

Δείτε τις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ο διοικητής του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Θανάσης Μπίνης.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν έχει ως εξής:

«Η 11χρονη φέρει πολλαπλά θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο, κάκωση και των δύο οφθαλμών με οίδημα βλεφάρων και πολλαπλά θλαστικά τραύματα κάτω άκρων και σφυρών. Έγινε συρραφή όλων των θλαστικών τραυμάτων και πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαιτούμενες εργαστηριακές εξετάσεις. Η ασθενής παρέμεινε σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας υπό μηχανικό αερισμό και καταστολή.

Σήμερα στις 9, οδηγήθηκε στο χειρουργείο, όπου υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική για την αποκατάσταση των τραυμάτων στα μάτια.

Τα τραύματα: Στον δεξιό οφθαλμό φέρει βαρύ διαμπερές τραύμα και πολλαπλά μεταλλικά και μη ξένα σώματα επί του τραύματος αλλά και ενδοβόλβια. Πλήρης αιμόφθαλμος. Στον αριστερό οφθαλμό φέρει κεντρικό ευμέγεθες βαρύ διαμπερές τραύμα κερατοειδούς με ρήξη φακού και πολλαπλά ενδοβόλβια αλλότρια σώματα μεταλλικά και μη. Πλήρης αιμόφθαλμος.

Φέρει πολλαπλά τραύματα στα κάτω βλέφαρα. Έγινε συρραφή των οφθαλμικών τραυμάτων και αφαιρέθηκαν όσα ξένα σώματα ήταν δυνατόν να αφαιρεθούν χωρίς κίνδυνο πρόκλησης επιπλέον τραυματισμού των οφθαλμικών ιστών. Έγινε συρραφή των βλεφαρικών τραυμάτων, τέθηκε τοπική αντιβιοτική αγωγή. Απαιτείται νέα χειρουργική παρέμβαση στο οπίσθιο οφθαλμικό ημιμόριο.

Στην οφθαλμολογική αντιμετώπιση η πρόγνωση είναι δυσμενής».

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός 15χρονος από βόμβα, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010, 23:01.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης