Κινδυνεύουν να παραμείνουν κλειστά τα γυμναστήρια και τον Ιούνιο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Μαΐου 2020, 10:48
Κινδυνεύουν να παραμείνουν κλειστά τα γυμναστήρια και τον Ιούνιο

Μειωμένες είναι οι πιθανότητες για να λειτουργήσουν και πάλι μέσα στο μήνα Ιούνιο τα γυμναστήρια, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση. Ο ίδιος μίλησε σε πρωινή εκπομπή του Open και είπε μεταξύ άλλων, ότι, υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης του λουκέτου και κατά τον μήνα Ιούνιο.

Οι επιχειρήσεις που πλήττονται ανά την επικράτεια φτάνουν τις 2.500 και απασχολούν περίπου 42.000 υπαλλήλους, οι οποίοι μένουν μετέωροι και θεωρείται δεδομένο ότι αν χαθεί κι ο μήνας Ιούνιος, το λουκέτο θα παραμείνει... μόνιμο για πολλά γυμναστήρια που δεν θα καταφέρουν να βγάλουν τη χρονιά.

Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους, καθώς ενώ λειτουργούν τα  κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής όπου ο πελάτης έρχεται σε άμεση επαφή με τον ειδικό, οι δικοί τους χώροι παραμένουν κλειστοί.

Οι επαγγελματίες του χώρου, έχουν καταθέσει προτάσεις με μέτρα για την υγεία των εργαζομένων και των συνδρομητών. Μεταξύ αυτών είναι η πρόταση για προκαθορισμένα ραντεβού ώστε να παραμένει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων εντός των γυμναστηρίων, ενώ προτείνεται απολύμανση όλων των οργάνων γυμναστικής ξεχωριστά μετά την χρήση από κάθε πελάτη και μάσκες και γάντια για όλο το προσωπικό.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Μαΐου 2020, 10:48