Ένα βήμα πριν την καταστροφή βρίσκεται η Συνεταιριστική Βιομηχανία Επεξεργασίας Κρέατος Ηπείρου, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι σε αυτήν.

Για τον λόγο αυτό θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, από την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που δεν λάβουν απαντήσεις από τη Διοίκηση για το πότε θα πληρωθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους εργαζόμενους της ΣΒΕΚΗ οφείλονται οι μισθοί των τελευταίων 4 μηνών, αλλά η μεγαλύτερη αγωνία τους έχει να κάνει με το μέλλον της εταιρείας.

Το προσωπικό έχει μειωθεί περίπου κατά 50%, όπως απαιτούσε η δανειοδότηση από την ΑΤΕ και η προσπάθεια να ορθοποδήσει η μονάδα.

Με αυτά τα δεδομένα, όμως, η εταιρεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε συνθήκες φόρτου εργασίας, όπως για παράδειγμα η επερχόμενη πασχαλινή περίοδος, ενώ, παράλληλα, χρωστάει χρήματα και σε κτηνοτρόφους και χάνει συνεχώς παραγγελίες αλλά και «τροφοδότες» σφαγίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργαζόμενοι απευθύνουν έκκληση τόσο στη διοίκηση της ΣΒΕΚΗ όσο και στους τοπικούς φορείς, να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να μην κλείσει η εταιρεία. Υπογραμμίζουν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν αρνητική και για έναν επιπλέον λόγο. Στη ΣΒΕΚΗ λειτουργεί η μοναδική στην Ήπειρο μονάδα αδρανοποίησης ζωικών υποπροϊόντων, κι αν πάψει αυτή να λειτουργεί τότε θα είναι άγνωστο το πού θα καταλήγουν τα υπολείμματα των σφαγείων.

Πηγή: agelioforos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης