Πορεία διαμαρτυρίας για τη «σωτηρία της δημόσιας υγείας και πρόνοιας» στην Αττική και στάση εργασίας από τις 07.00 έως τις 15.00 προγραμμάτισε για τις 23 Οκτωβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς, όπως αναφέρει, «με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας δεν ανατάσσεται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι 2.000 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν «θα καθυστερήσουν, λόγω των πολυδαίδαλων διαδικασιών του ΑΣΕΠ», ενώ «δεν καλύπτουν τις ανάγκες», αφού έφυγαν «25.000 υπάλληλοι στα χρόνια των μνημονίων και 1.500 αποχωρούν κατ’ έτος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, σημειώνει ότι «οι συμβάσεις των 12.000 έκτακτων υπαλλήλων λήγουν το πρώτο εξάμηνο του έτους 2020 και δεν υπήρξε δέσμευση παράτασης των συμβάσεων. Δεν υπάρχει εξαγγελία για αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσια Υγείας Πρόνοιας, των μισθών και την ένταξή μας στα ΒΑΕ».

Παράλληλα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων, εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να προωθήσει αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και για τους έκτακτους υπαλλήλους με αίτημα τη μονιμοποίησή τους. Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί δωρεάν δημόσια υγεία-πρόνοια, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, αύξηση στους μισθούς, ένταξη στα ΒΑΕ, μονιμοποίηση εκτάκτων, εκδίωξη εργολάβων από τα νοσοκομεία.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης