Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν σήμερα το πρωί μέλη του Συλλόγου Ανέργων Νέας Ιωνίας έξω από το πρακτορείο της ΔΕΗ στην οδό Ορφανίδου.

Βασικό σύνθημα της κινητοποίησης ήταν «Κανένας Άνεργος χωρίς ρεύμα-κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό» με τα μέλη του συλλόγου να ζητούν να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό που δεν μπορεί να πληρώσει τους φουσκωμένους (με ή χωρίς χαράτσι) λογαριασμούς της επιχείρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σύλλογος κρέμασε πανό διαμαρτυρίας έξω από το πρακτορείο, ενώ επέδωσε και γραπτό κείμενο στη διοίκηση του υποκαταστήματος της ΔΕΗ με βασικό αίτημα να μην κόβεται το ρεύμα για κανέναν πολίτη όσο είναι άνεργος.

Οι άνεργοι ζητάνε μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σύλλογος Ανέργων διεκδικεί από την κυβέρνηση μια σειρά μέτρων που μπορούν να ανακουφίσουν λίγο τους πολλούς συμπολίτες μας που χάνουν τη δουλειά τους.

Ανάμεσα τους, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνεται: κατάργηση του εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς για όλους τους ανέργους με επιβεβαιωμένη κάρτα ανεργίας, επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μισθό (586 ευρώ), πλήρης δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανανέωση βιβλιαρίων ΙΚΑ και των άλλων ταμείων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, απαγόρευση διακοπής ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, μείωση τιμολογίων ΔΕΚΟ κατά 50% για τους ανέργους, κατάργηση κατασχέσεων κάθε μορφής ιδιοκτησίας και δωρεάν παροχή απαραίτητων σχολικών ειδών.

«Αν δούμε πως δεν υπάρχει ανταπόκριση από την κυβέρνηση, είμαστε διατεθειμένοι να πάμε προσωπικά στα Υπουργεία και να χτυπήσουμε τις πόρτες των Υπουργών» τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Νίκος Κουβαριώτης και προσθέτει πως ο σύλλογος θα συνεχίσει τις δυναμικές μορφές κινητοποίησης και το επόμενο διάστημα.

Πηγή: xtypos.eu
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης