Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί συνταξιούχοι των ταμείων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΟΤΑ και Δημοσίου, διεκδικώντας δωρεάν δημόσια υγεία και εκφράζοντας ενστάσεις για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.

«Ύστερα από τις περικοπές που γίνονται στις συντάξεις και τα χαράτσια τώρα ήρθε η σειρά της υγείας, 1300 φάρμακα είναι εκτός λίστας και πρέπει να τα πληρώνουμε. Ακόμη και για τις αιματολογικές εξετάσεις πρέπει να πληρώνουμε. Πάνε να μας αποτελειώσουν», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκης Χρήστος Σαλονικιός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με τον ΕΟΠΥΥ ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι γίνεται. Πήγε κάποιος για να του γράψει ο γιατρός ένα φάρμακο των 6 ευρώ και πλήρωσε 10 ευρώ επίσκεψη γιατί δεν ήταν στη λίστα των 50 ατόμων που δέχεται ανά εβδομάδα. Τα ιατρεία του ΙΚΑ σταμάτησαν να κάνουν μικροβιολογικές και αιματολογικές εξετάσεις και πρέπει να πληρώνεις συμμετοχή 15-25%. Θέλουμε δωρεάν υγεία πρόνοια και φάρμακα», είπε από τη πλευρά του πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης Αριστείδης Φραγκουλίδης.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης