Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η προσευχή των μουσουλμάνων στην πλατεία Αττικής. Οι συγκεντρωμένοι με τη βοήθεια της Αστυνομίας απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τον χώρο, προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με τους αρκοδεξιούς, τους «δυσαρεστημένους κατοίκους» και τους εθνικιστές που βρίσκονταν εκεί για να τους προσβάλουν και να τους μειώσουν την ώρα της προσευχής τους, πετώντας τους νερό, αυγά, γιαούρτια και κάνοντας ασεβείς και προκλητικές χειρονομίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 
 Οι μουσουλμάνοι προσεύχονταν ακούγοντας το τραγούδι του Β. Παπακωνσταντίνου «Χαιρετίσματα»

Μόλις αποχώρησαν οι μουσουλμάνοι, στην πλατεία «ακροβολίστηκαν» ακροδεξιοί και μέλη της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η ανοιχτή προσευχή «Κουρμπάν Μπαϊράμι» πραγματοποιήθηκε σήμερα σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου, υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία.

 
 Αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούν τους «δυσαρεστημένους κατοίκους»

Στην πλατεία Αττικής ήταν από νωρίς σε εξέλιξη αντισυγκέντρωση εθνικιστών, ακροδεξιών και μελών της Χρυσής Αυγής, που αντιδρούν στην παρουσία των μεταναστών στην Ελλάδα. Λίγο μετά τις 09:00 από παρακείμενα μπαλκόνια «δυσαρεστημένοι κάτοικοι» πέταξαν στους ανθρώπους, που προσεύχονταν, αυγά! Μάλιστα η ένοικος ενός διαμερίσματος, με υπέρμετρη ασέβεια, έβαλε πολύ δυνατά μουσική (συγκεκριμένα το τραγούδι του Β. Παπακωνσταντίνου “Χαιρετίσματα”) προκειμένου να εκνευρίσει τους συγκεντρωμένους.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας περίπου 30 κάτοικοι παρέμειναν πέριξ της πλατείας Αττικής, με σκοπό να εμποδίσουν την προγραμματισμένη πρωινή προσευχή των μελών της μουσουλμανικής κοινότητας στην Ελλάδα. Δυνάμεις της Αστυνομίας τούς απώθησαν από την πλατεία, χωρίς να οξυνθούν περισσότερο τα πνεύματα.

Να σημειωθεί ότι σήμερα σε 15 σημεία της Αττικής (Προπύλαια, Σταθμός Λαρίσης, πλατεία Κουμουνδούρου κ.ά.) πραγματοποιείται η ανοιχτή προσευχή «Κουρμπάν Μπαϊράμι» από τις 06:30 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 10:00. Η προσευχή αυτή στο Ισλάμ συμβολίζει τη θυσία του Αβράαμ.

Ακροδεξιοί συγκεντρωμένοι στην πλ. Αττικής για να εμποδίσουν την σημερινή πρωινή προσευχή των μουσουλμάνωνΣτα Προπύλαια την προσευχή πραγματοποίησε ο ιμάμης που έχει κληθεί από το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο του Αλ Αζχαρ της Αιγύπτου.

«Καλούμε όλους να παρακολουθήσουν την προσευχή μας, όχι μόνο τους Μουσουλμάνους, αλλά και τους μη Μουσουλμάνους για να γνωρίσουν τη θρησκεία μας, τα έθιμα και τις παραδόσεις, για να δουν ποιοι είμαστε εμείς που ζούμε δίπλα τους», δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας, ιμάμης, Ναϊμ Ελγαντούρ.

«Θέλουμε να δούνε όλοι ότι η πίστη μας δεν είναι μια θρησκεία που τρομοκρατεί τους ανθρώπους, αλλά συμβάλλει στην ειρηνική συνύπαρξη», προσθέτει ο ίδιος.

Δείτε εδώ τι συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας:

Διαβάστε επίσης:

Επιφυλακή για την αυριανή προσευχή των Μουσουλμάνων, Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης