Βίντεο – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Με σύνθημα «Όχι στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας» μέλη της Λαϊκής Ενότητας πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση, μαζί με μέλη του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ), στο Ειρηνοδικείο Ιλίου ενάντια στους πλειστηριασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικώς ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός αναβλήθηκε.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος βρέθηκε στο Ειρηνοδικείο Ιλίου, δήλωσε: «Χάρις στο κίνημα ανεστάλη σήμερα στο Ειρηνοδικείο Ιλίου, πλειστηριασμός από την Alpha Bank πρώτης κατοικίας 60 τ.μ με 25 χιλ. ευρώ και για οφειλή 20 χιλιάδων ευρώ».

Ο γραμματέας της ΛΑΕ, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, πρόσθεσε ότι: «Λέμε ότι ανεστάλη και αυτός ο πλειστηριασμός χάρις στο κίνημα, διότι αν το τελευταίο δεν είχε αποφασιστική και δυναμική παρουσία, δεν θα υπήρχε αναγκαστική αποχή των συμβολαιογράφων, και αυτήν την ώρα, άλλη μια πάμφτωχη οικογένεια θα έχανε για ευτελές ποσό το μικρό σπίτι της. Αυτόν τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας 60 τ.μ για μια μικρή οφειλή, που είχε προγραμματίσει η Alpha Bank, τον αφιερώνουμε στους ψεύτες Τσίπρα, Τσακαλώτο και Κοντονή, που διακηρύσσουν χωρίς αιδώ ότι δεν πλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες κάτω των 300 χιλ. ευρώ».

Καταλήγοντας στη δήλωση του εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν θα αποχωρήσει αλλά θα ανατραπεί  «και θα ανατραπεί από τα κάτω, από τους κοινωνικούς αγώνες και πρώτα απ’ όλα από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, το οποίο είναι ο νέος πρωταγωνιστής στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας και μια αυθεντική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Δείτε τις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη από τη Λαϊκή Ενότητα και του Δημήτρη Καζάκη από το ΕΠΑΜ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης