Κινητοποιήσεις δασκάλων για τα κενά στα σχολεία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015, 09:45
Κινητοποιήσεις δασκάλων για τα κενά στα σχολεία
Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, στις 13.00, στο Υπουργείο Παιδείας η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), με αίτημα την άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.

«Έναν μήνα μετά το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού και το πρόβλημα της στελέχωσης των σχολείων με εκπαιδευτικούς παραμένει άλυτο. Οι πρώτες, λίγες, προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών (με σημαντική καθυστέρηση) δεν αρκούν για ν’ ανοίξουν οι κλειστές τάξεις, τα ειδικά σχολεία και να λειτουργούν τα ολοήμερα τμήματα. Η άρνηση όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί, που είναι η μοναδική λύση στο πρόβλημα των κενών στα σχολεία έχει οδηγήσει τη δημόσια εκπαίδευση σε τραγική κατάσταση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

«Η λύση του προβλήματος δεν παίρνει αναβολή. Τα κενά πρέπει να καλυφθούν άμεσα και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να δουλέψει για την οριστική λύση» προσθέτει η ΔΟΕ, η οποία κηρύσσει παράλληλα 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (2 τελευταίες ώρες του πρωινού και 2 πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου) και καλεί τους δασκάλους να δώσουν δυναμικό παρών στην κινητοποίηση.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015, 09:49