Σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12.00 το μεσημέρι, καθώς και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, που θα εξελιχθεί σε πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, προχωρούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ).

Όπως καταγγέλλουν, με το σχέδιό της για την αναδιάρθρωση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας συνολικά, η κυβέρνηση ουσιαστικά τη διαλύει και ανοίγει τον δρόμο για τη μεγαλύτερη εξάρτηση της Ελλάδας από εγχώριους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους, χωρίς να συνυπολογίζονται οι εκατοντάδες απολύσεις που θα γίνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στην ΕΛΒΟ ζητάμε την άμεση χρηματοδότηση της εταιρείας για τη συνέχιση της παραγωγής, καθώς και την πληρωμή των δεδουλευμένων μας. Πάμε για τον τρίτο μήνα απλήρωτοι. Σε επίπεδο παραγωγής, ενώ το εργοστάσιο δουλεύει για τις επανακατασκευές φορτηγών και τα OSΗKΟSH, και το παλεύουμε και για τα ανταλλακτικά, δεν μπορούμε να παραδώσουμε, γιατί εδώ και δύο μήνες δεν έχουμε ασφαλιστική ενημερότητα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ Θεόδωρος Αλιόγκας.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης