Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας διοργανώνεται, αύριο στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (Ε.Δ.Ο.Θ.).

Όπως είπαν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα εκπρόσωποι της Ε.Δ.Ο.Θ., το σύνολο των πολιτών της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπο με την αύξηση της ανεργίας, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων και με την περικοπή των κοινωνικών δαπανών για την υγεία, την παιδεία και την ασφάλιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χάσαμε ήδη το 20% του εισοδήματός μας και αν λάβουμε υπ’ όψιν την αύξηση του Φ.Π.Α. και των τιμών στα καύσιμα, στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς και στα άλλα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, τότε το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο  είπε ο εκπρόσωπος της Ε.Δ.Ο.Θ., Παναγιώτης Φραγκίδης.

Σχολιάζοντας την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.) από την 1η Φεβρουαρίου 2011, το μέλος της διοίκησης της Ε.Δ.Ο.Θ. Γιάννης Αμανατίδης τη χαρακτήρισε «νέο δυσβάσταχτο χαράτσι», ενώ, αναφερόμενος στον χώρο της εκπαίδευσης, είπε ότι αρκετά σχολικά κτήρια, κυρίως σε επαρχιακές πόλεις, αντιμετωπίζουν προβλήματα θέρμανσης λόγω έλλειψης κονδυλίων.

«Απαιτούμε τώρα να αλλάξει η πολιτική που εξυπηρετεί τους δανειστές και το μεγάλο κεφάλαιο, ανατροπή του μνημονίου και των αντεργατικών πολιτικών» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ε.Δ.Ο.Θ..
Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της οδού Εγνατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης