Κινητοποιήσεις προανήγγειλε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016, 17:13
Κινητοποιήσεις προανήγγειλε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος
Κινητοποιήσεις προανήγγειλε η ηγεσία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κατηγορώντας το υπουργείο Παιδείας για «μπαλώματα στην Εκπαίδευση».

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, έχει προκηρυχθεί εικοσιτετράωρη απεργία.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής, αν και παραδέχθηκε ότι με τις προσλήψεις αναπληρωτών που έγιναν χθες, φαίνεται, ότι σε μεγάλο βαθμό καλύπτονται τα λειτουργικά κενά, τόνισε ωστόσο, ότι το μεγάλο ποσοστό κάλυψης οφείλεται στα «τεχνάσματα» του υπουργείου για μείωση των διδακτικών ωρών και άρα λιγότερα κενά συνολικά και λιγότερες προσλήψεις.

«Τα κενά καλύφθηκαν για το σχολείο Φίλη, όχι για το σχολείο που θέλουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικινής και πρόσθεσε: «Με τις ρυθμίσεις του υπουργείου η παιδεία επιστρέφει στη δεκαετία του '80 και ακόμα και πιο πίσω». Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΟΕ, με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα έχουν χαθεί 60 ώρες την εβδομάδα σε κάθε σχολείο, κάτι που συνεπάγεται 3.500 λιγότερους εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια.

Ακόμη, ο κ. Κικινής επισήμανε, ότι οι κινητοποιήσεις, αλλά και η κριτική που ασκεί η ΔΟΕ στο υπουργείο Παιδείας, δεν έχουν στόχο μόνο να καλύπτονται τα κενά στα σχολεία, αλλά και να γίνει το σχολείο πλουσιότερο παιδαγωγικά. «Ο πυρήνας των αντιδράσεών μας είναι η αδιοριστία και οι αλλαγές σε δημοτικό και νηπιαγωγείο», κατέληξε.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016, 17:17