Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» στα διόδια Αφιδνών. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, καθώς περισσότερα από 500 άτομα όλων των ηλικιών 
έσπευσαν να δώσουν το «παρών» στο σημείο.

Τα μέλη του κινήματος διαμαρτύρονται για τη νέα τροπολογία, την οποία θεωρούν αντισυνταγματική και προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, επανέλαβε σε δηλώσεις του ότι θα υπάρξουν σημαντικές μειώσεις διοδίων τόσο στα υπό κατασκευή τμήματα των αυτοκινητόδρομων όσο και στους ήδη υπάρχοντες σταθμούς. Επίσης, θα καθιερωθούν εκπτώσεις για όσους κάνουν πολύ συχνές διελεύσεις, ενώ θα υπάρξουν και «γενναίες διευκολύνσεις» για τις τοπικές κοινωνίες με τα ηλεκτρονικά διόδια.

Όταν σύντομα συμβούν όλα αυτά, όλες οι αντιδράσεις θα είναι αδικαιολόγητες, πρόσθεσε ο υφυπουργός Υποδομών, διευκρινίζοντας ότι η μείωση των διοδίων θα επιβαρύνει και τις κοινοπραξίες αλλά και το Δημόσιο.

Το κίνημα πολιτών που είπε «όχι» στα διόδια ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια και αρχικά είχε στόχο τα διόδια Κορίνθου-Πατρών. Γρήγορα δημιουργήθηκε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Μέτωπο Ενάντια στα Διόδια και οι Επιτροπές Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια σε όλη τη χώρα. Οι επιτροπές έχουν προχωρήσει σε πολυάριθμες κινητοποιήσεις «ανοίγοντας» τα διόδια σε διάφορες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης