Κινητοποιήσεις στην Ηγουμενίτσα για το μεταναστευτικό ζήτημα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011, 23:27
Κινητοποιήσεις στην Ηγουμενίτσα για το μεταναστευτικό ζήτημα

Με αποκλεισμό του λιμανιού στην Ηγουμενίτσα την Τρίτη 3 Μαΐου, στις 17.00, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους φορείς και κάτοικοι της πρωτεύουσας της Θεσπρωτίας, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για τη διευθέτηση του ζητήματος των παράνομων μεταναστών που έχουν κατακλύσει την περιοχή τους.

Η συγκεκριμένη μέρα και ώρα επελέγησαν για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι, καθώς η κίνηση σε φορτηγά προς την Ιταλία θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Στην ανακοίνωση, που υπογράφει ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γεώργιος Κάτσινος, αναφέρεται «το πρόβλημα από την παρουσία των παράνομων μεταναστών στην πόλη μας ακυρώνει κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη του τόπου. Τα προσδοκώμενα οφέλη από τη λειτουργία των μεγάλων έργων, Εγνατία Οδός και Λιμάνι, έχουν καταργηθεί στην πράξη».

Όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος, «η κατάσταση αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη του τόπου, γιατί η πρώτη εικόνα που έχει ο τουρίστας στο λιμάνι είναι αποτρεπτική».
 
Πρόσθεσε ότι απέναντι ακριβώς από το αγκυροβόλιο των πλοίων βρίσκεται ο καταυλισμός των μεταναστών με παραπήγματα από ξύλα και νάιλον κάτω από τα δένδρα.

Ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας τόνισε: «Το αρμόδιο υπουργείο, η κυβέρνηση, η Πολιτεία πρέπει να δώσουν λύσεις γιατί το ζήτημα ξεφεύγει από τα όρια ενός δήμου, είναι πρόβλημα πανελλαδικό, πανευρωπαϊκό. Εμείς κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Πρέπει άμεσα να δοθεί λύση».

Επίσης, ο κ. Κατσινός έκανε λόγο και για τις προσπάθειες του δήμου να ανακουφίσει τη δυστυχία των μεταναστών. Ήδη, στην Ηγουμενίτσα βρίσκονται στελέχη της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου». Τις επόμενες ημέρες θα φθάσει στην περιοχή και κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού για τη διανομή συσσιτίου.Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011, 23:27