Στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για σήμερα συμμετέχει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, οι νοσοκόμοι αντιτίθενται στην εκχώρηση νευραλγικής σημασίας τομέων του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας περιουσίας (υγεία, παιδεία, δομές αυτοδιοίκησης, ενέργεια, νερό, λιμάνια, παραλίες κ.λπ.) στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κυβέρνηση και τρόικα προετοιμάζουν νέα επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα με νέες μειώσεις των επικουρικών και των κύριων συντάξεων, δραματικές μειώσεις στο εφάπαξ και νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Ιουλίου και απαιτούν χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, προσλήψεις γιατρών, μονιμοποίηση των γιατρών επί θητεία, επαναφορά του Ιατρικού Μισθολογίου στα επίπεδα προ των περικοπών και ασφαλές εφημεριακό πρότυπο» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Παράλληλα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Μονάδες, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στην αξιολόγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, στις 10.30.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων καταγγέλλει πως μέσω του νέου συστήματος αξιολόγησης μεθοδεύεται η διάλυση και η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα της υγείας και της πρόνοιας.

Επιπλέον, τονίζει ότι περισσότεροι από 40.000 υγειονομικοί αρνήθηκαν ενυπόγραφα να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση, ενώ συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών.

«Στα πρώτα 10 νοσοκομεία που μοιράστηκαν τα Φύλλα Αξιολόγησης επιστράφηκαν ως “απαράδεκτα” από το σύνολο των εργαζομένων. Η κυβέρνηση υποθηκεύει το εργασιακό μας μέλλον και θίγει την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια» προσθέτει η ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε επίσης: «Παραλύει» ο δημόσιος τομέας σήμερα
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014, 08:11

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης