Συντονιστείτε στο zougla radio

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί περισσοτέροι από 200 πτυχιούχοι μηχανικοί του ΤΕΕ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις ασφαλιστικές εισφορές και τα χαράτσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τους 1.000 και ξεκίνησαν πορεία προς την Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Πανεπιστημίου, όπου έφτασαν λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι και παρέμειναν εκεί για περισσότερη από μισή ώρα, οπότε και ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία τους.

Οι μηχανικοί ζήτησαν μάλιστα να συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα του κλάδου τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οδός Σταδίου παρέμεινε ανοιχτή κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ωστόσο παρατηρήθηκαν σημαντικά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΤΕΕ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι διπλωματούχοι μηχανικοί συνεχίζουν τον αγώνα τους εναντίον της κλοπής των αποθεματικών του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ από το κούρεμα των ομολόγων και των αλλαγών στο Νόμο 3919/20011, στην επιχειρούμενη κατάργηση των νόμιμων αμοιβών.

Επίσης αντιδρούν στην επιχειρούμενη ισοπέδωση των Διπλωματούχων Μηχανικών και των επιστημόνων, και στην ισοπέδωση των Διπλωματούχων Μηχανικών με το βαθμολόγιο, το οποίο δεν αναγνωρίζει καν τα πέντε χρόνια σπουδών και το μισθολόγιο πείνας. Οι διπλωματούχοι μηχανικοί διαμαρτύρονται για τη διαχειριστική ανικανότητα στην υλοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ και για την έλλειψη προγραμματισμού νέων δημοσιών έργων»

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης