Σε συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων προχωρούν η Πρόνοια, ο Δήμος της Πρέβεζας, το ΚΑΠΗ και εθελοντές που συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των υπηρεσιών του δήμου, της εκπροσώπου του Κοινωνικού Ιατρείου Καλλιόπης Μιχελάκου και του προέδρου του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Γρηγόρη Σάλιαρη, αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου και τη διανομή συσσιτίου για τις άπορες οικογένειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τονίστηκε από όλους, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι πολύ δύσκολη και τα αιτήματα για παροχή βοήθειας αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Με αυτό το δεδομένο, άμεσα θα προχωρήσει η καταγραφή των οικογενειών που θα έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό παντοπωλείο και το συσσίτιο. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν μαζί με την αίτησή τους στην Πρόνοια πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εκκαθαριστικό της Εφορίας (μαζί με Ε9, εάν υπάρχει), κάρτα ανεργίας καθώς και πιστοποιητικό χρόνιων παθήσεων, εάν ανήκουν σε κατηγορία ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τις περιπτώσεις θα εξετάσουν οι κοινωνικοί λειτουργοί της Πρόνοιας και θα κρίνουν ποια περιστατικά θα βοηθηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των προσπαθειών αυτών θα κληθούν να παίξουν οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι μπορούν να ενισχύσουν τον ειδικό λογαριασμό Α’ Κοινωνικών Βοηθειών που έχει ανοίξει στο Δημαρχείο της Πρέβεζας.

Παράλληλα, όσοι γονείς δεν είναι ασφαλισμένοι και δεν δικαιούνται βιβλιάριο πρόνοιας μπορούν να προσέρχονται τόσο στην πρόνοια όσο και στο κοινωνικό ιατρείο, προκειμένου να δηλώνουν τις ανάγκες που υπάρχουν για εμβολιασμό των παιδιών, έτσι ώστε να συγκροτηθούν ομάδες που θα αναλάβουν το συγκεκριμένο έργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εκτιμάται, οι αιτήσεις για παροχή βοήθειας θα είναι πάρα πολλές, ωστόσο θα υπάρξει «αυστηρή» τήρηση των κριτηρίων, έτσι ώστε να αποφευχθούν περιστατικά που συνέβησαν σε άλλες πόλεις, όπου διαπιστώθηκε ότι λάμβαναν βοήθεια άνθρωποι που κυκλοφορούσαν με πολυτελή αυτοκίνητα και είχαν μεγάλα εισοδήματα.

Πηγή: pamepreveza.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης