«Κιβωτός του Κόσμου»: Έφοδος της Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και στενών συγγενών τους

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, 18:19
«Κιβωτός του Κόσμου»: Έφοδος της Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και στενών συγγενών τους

Από το πρωί της Δευτέρας γίνεται έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας, αλλά και στενών συγγενών τους.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές εστιάζουν σε τρία σπίτια στα οποία ενδέχεται να βρεθούν πειστήρια για τις οικονομικές συναλλαγές τόσο της οργάνωσης, όσο και των «ηγετών» της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος στο σπίτι όπου έμεναν ο Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, πάνω από τη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό.

Τα στοιχεία της Οικονομικής Αστυνομίας αναμένει η Εισαγγελία για να κρίνει αν θα ξεκινήσει νέα έρευνα

Στα χέρια της νέας διοίκησης της «Κιβωτού του Κόσμου» είναι το «κλειδί» για μεγάλο μέρος των κατηγοριών που ενδεχομένως θα βαρύνουν τον πατέρα Αντώνιο. Και αυτό γιατί, τα περισσότερα από τα αδικημάτων που θα διερευνηθούν, προϋποθέτουν την υποβολή μήνυσης την οποία μπορεί να καταθέσει μόνο το νέο Δ.Σ της δομής.  

Οι φάκελοι με τα οικονομικά της «Κιβωτού», μετά τις εφόδους που έγιναν σε διάφορες δομές σε όλη τη χώρα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν στα χέρια του εισαγγελέα για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τα οικονομικά στοιχεία.

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης εκτιμάται ότι θα μπει η διάπραξη ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αλλά δεν αποκλείεται να διερευνηθούν και άλλα αδικήματα όπως αυτά της απιστίας, της υπεξαίρεσης ή της απάτης στην περίπτωση που ο διαχειριστικός έλεγχος «δείξει» προς αυτή την κατεύθυνση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα διοίκηση της «Κιβωτού» έχει δικαίωμα να υποβάλει έγκληση μέσα σε ένα τρίμηνο από τον εντοπισμό πιθανής τέλεσης των αδικημάτων.

Εν τω μεταξύ, ένας ακόμη μάρτυρας, πρώην εργαζόμενος στην «Κιβωτό του Κόσμου», κλήθηκε και κατέθεσε στις εισαγγελείς ανηλίκων που συνεχίζουν την έρευνά τους. Ο μάρτυρας φέρεται να επιβεβαίωσε με την κατάθεσή του τις κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος των παιδιών όπως φαίνεται να έχουν κάνει σε καταθέσεις τους και άλλοι πρώην συνάδελφοι του στη δομή.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, 18:50