Η απάντηση του Κλέαρχου Ρούτση για την έφοδο του εισαγγελέα στο σπίτι του. Γιατί δεν άνοιξε την πόρτα στον εισαγγελέα και τη Δίωξη Αρχαιοκαπηλίας, τι λέει το αρχαιολογικό μουσείο για τις πέτρες που βρέθηκαν στη μάντρα της Πολιτείας.

Μετά την αποκάλυψη της zougla.gr για την έφοδο του εισαγγελέα με τη Δίωξη Αρχαιοκαπηλίας στο σπίτι του Κλέαρχου Ρούτση που εμπλέκεται στην υπόθεση Παυλίδη συνεχίσαμε το ρεπορτάζ, αναζητώντας όλες τις πτυχές του και ζητήσαμε απαντήσεις από τον πρωταγωνιστή της ιστορίας, τον Κλέαρχο Ρούτση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νόμιζα ότι ήταν δημοσιογράφοι»

Στις αποκλειστικές εικόνες που προβάλαμε την περασμένη Πέμπτη, ο εισαγγελέας με τους άνδρες της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας και μια αρχαιολόγο περίμεναν για περισσότερες από τέσσερις ώρες έξω από το σπίτι του Κλέαρχου Ρούτση, προκειμένου να διερευνήσουν αν οι πέτρες που βρίσκονταν στο σπίτι του ήταν αρχαίες. Παρά το γεγονός ότι χτύπησαν δύο φορές το κουδούνι, η πόρτα δεν άνοιξε ποτέ, με αποτέλεσμα να κληθεί κλειδαράς για να μπουν. Μιλώντας στη zougla.gr, ο κ. Ρούτσης αιτιολόγησε την άρνησή του να ανοίξει, λέγοντας ότι νόμιζε πως επρόκειτο για δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν ήξερα αν ήταν αρχαία»

Στην ίδια συνέντευξη, ο Κλέαρχος Ρούτσης απαντά και για την ουσία της υπόθεσης που έχει να κάνει με το αν οι πέτρες στο σπίτι του είναι αρχαίες. Θα τον ακούσετε να λέει ότι τις πήρε από την κατεδάφιση αποθήκης του ΟΛΠ σε έργο που είχε αναλάβει.

Τα ερωτήματα που τίθενται από τις απαντήσεις που δίνει ο κ. Ρούτσης αφορούν στις ενδεχόμενες ευθύνες του ΟΛΠ, μια και ο κ. Ρούτσης λέει ότι οι πέτρες ήταν σε κοινή θέα.

Το σπήλαιο στο σπίτι της Πολιτείας

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν ο κ. Ρούτσης διατηρεί σπήλαιο εντός του σπιτιού του στην Πολιτεία, η απάντηση είναι θετική. Διευκρινίζει, μάλιστα, ότι την ημέρα της εφόδου του εισαγγελέα η αρχαιολόγος το είδε.

Αναρμόδια η αρχαιολόγος

Τη Δευτέρα το πρωί, επισκεφθήκαμε το αρχαιολογικό μουσείο, για να μιλήσουμε με την αρχαιολόγο που πραγματοποίησε την αυτοψία στο σπίτι του Κλέαρχου Ρούτση. Ο λόγος που την αναζητήσαμε αφορά στο ότι από τα κομμάτια του τοίχους δεν ελήφθησαν δείγματα, προκειμένου να εξεταστούν. Η απάντηση της αρχαιολόγου δε μας διαφώτισε ιδιαίτερα, καθώς επέμενε στην άποψη ότι θα πρέπει να απευθυνθούμε στο υπουργείο Πολιτισμού. Η έκπληξη ήρθε λίγο αργότερα, όταν απευθυνθήκαμε στην προϊσταμένη της, που μας απάντησε ότι η συγκεκριμένη αρχαιολόγος δεν είναι αρμόδια για τέτοιου είδους ελέγχους. Δηλαδή, λέμε εμείς, είτε πήγε στο σπίτι της Πολιτείας είτε όχι, είναι το ίδιο.

Λογαριασμοί που δεν άνοιξαν

Το θέμα σε σχέση με τη Δίωξη Αρχαιοκαπηλίας και τον Κλέαρχο Ρούτση πήρε διαστάσεις μια και ο κατασκευαστής ενεπλάκη στην υπόθεση Παυλίδη, λόγω των καταθέσεων χρηματικών ποσών που είχε κάνει στον τραπεζικό λογαριασμό του αδελφού του Αριστοτέλη Παυλίδη, Αναστάσιου. Στην υπόθεση αυτή ακόμα δεν έχει απαντηθεί από κανένα μέλος της Επιτροπής της Βουλής το γιατί δεν έχει ανοίξει και ο λογαριασμός της αρχαιολόγου, αδελφής του Α. Παυλίδη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης