Κλέβουν ακόμα και εποχιακά φυτά

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012, 05:36
Κλέβουν ακόμα και εποχιακά φυτά
Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο διάστημα, το φαινόμενο της κλοπής εποχιακών φυτών – λουλουδιών από δημοτικά παρτέρια σε πλατείες και πάρκα της πόλης της Καρδίτσας.

Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου διαπιστώνουν σε καθημερινή βάση την αφαίρεση φυτευμένων λουλουδιών από παρτέρια, ακόμη και από σημεία όπου είχαν ήδη αντικαταστήσει φυτά που είχαν αφαιρεθεί την προηγούμενη!

Οι δυνατότητες όμως της Υπηρεσίας να προβαίνει σε αντικαταστάσεις φυτών δεν είναι απεριόριστες και ήδη τα αποθέματα φυτών που υπάρχουν εξαντλούνται. Επισημαίνεται δε ότι το κόστος των αντικαταστάσεων δεν είναι καθόλου αμελητέο.

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Καρδίτσας, καλεί τους δημότες να προστατέψουν τα λουλούδια που κάνουν τη ζωή και την πόλη ομορφότερη και να περιφρουρήσουν την δημοτική περιουσία που ανήκει σε όλους.

Υπενθυμίζεται δε, ότι η καταστροφή ή η κλοπή φυτικού υλικού από δημοτικούς χώρους εκτός από παράλογη και ανεπίτρεπτη, είναι και παράνομη και σύμφωνα με τον Κανονισμό Πρασίνου του Δήμου τιμωρείται με πρόστιμο 80 € ανά m² ή κατ' εκτίμηση φυτού αντίστοιχα.

Προς ενημέρωση των πολιτών της πόλης, γνωστοποιείται, πως αυτές τις μέρες γίνονται στο πάρκο του Παυσίλυπου εφαρμογές με βιολογικά σκευάσματα για την πρόληψη της Κάμπιας των Φράξων, που τα τελευταία χρόνια είναι σε έξαρση περί τα μέσα του Απρίλη και γίνεται αισθητή σε όλους μας λόγω της «κάπνας» σε διαδρόμους και καθιστικά, από τα απορρίμματα των εντόμων.

Nα σημειωθεί, ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν έχουν καμία αρνητική επίδραση στο περιβάλλον και συνεπώς ούτε στον ανθρώπινο οργανισμό.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012, 05:39