Κλέβουν κατοικίδια και τα τρώνε

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011, 16:24
Κλέβουν κατοικίδια και τα τρώνε
Περίεργα κρούσματα απόδειξης της οικονομικής εξαθλίωσης στην οποία έχουν φτάσει αρκετοί κάτοικοι των Αθηνών έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Ποντίκι», από κατοίκους των οδών Φυλής, Πιπίνου, Αγίου Μελετίου και της Αριστοτέλους.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ορισμένοι κάτοικοι της πρωτεύουσας έχουν φτάσει στο σημείο να αρπάζουν κατοικίδια ζώα και να τρέφονται με αυτά.

Αρχικά κανενός το μυαλό δεν μπορούσε να πάει σε αυτό που πραγματικά συνέβαινε. Κάποιοι υπέθεταν πως το θέμα είχε να κάνει με αυτές τις ομάδες που γυρνούν σε διάφορες περιοχές και πετούν φόλες στα αδέσποτα. Οι πρώτες υποψίες για το τι πραγματικά συμβαίνει, ήρθαν όταν εντοπίστηκαν μετανάστες να αρπάζουν τα κατοικίδια την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους τα έβγαζαν βόλτα. Στόχος είναι κυρίως οι ηλικιωμένοι, τους οποίους αιφνιδιάζουν για να τους αρπάξουν τα κατοικίδια. Μία δεύτερη τακτική σύμφωνα με μαρτυρίες είναι πως περιφέρονται έξω από super market και βάζουν στο στόχαστρο τους σκύλους ανθρώπων που συνηθίζουν να τους δένουν έξω από το κατάστημα την ώρα που ψωνίζουν.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ενημερώσει το αστυνομικό τμήμα το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά και την έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν τις συγκεκριμένες καταγγελίες ως γραφικές.

Πηγή: Το Ποντίκι

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011, 16:24