Το απόγευμα τα νέα μέτρα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, 11:36
Το απόγευμα τα νέα μέτρα

«Κλείδωσαν», σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, τα νέα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Όπως έγινε γνωστό, το απόγευμα, στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια θα είναι και ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος και θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν, το πιθανότερο, από αύριο.

Το lockdown πρόκειται να συνεχιστεί τουλάχιστον έως τις 16 Μαρτίου και δεν αποκλείεται να ισχύσει σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας των μεταλλάξεων που φέρνουν εκτόξευση των κρουσμάτων σε πολλές περιοχές. 

Το τι θα ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς (εκτός από την παράταση του lockdown) θα το αποφασίσουν οι ειδικοί, οι οποίοι συνεδριάζουν από τις 11:00 για να εξετάσουν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα (σε συνάρτηση και με την ασφυκτική πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, ειδικά στην Αττική) και να κάνουν τις εισηγήσεις τους στην κυβέρνηση για το ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για να μειωθούν τα κρούσματα. 

Οι σκέψεις είναι να αλλάξουν οι κωδικοί «6» και «4» στο 13033. Για τον πρώτο, μάλιστα, το ενδεχόμενο να αλλάξει και να αφορά μόνο βόλτα με τα πόδια (δηλαδή κοντά στο σπίτι και όχι με το αυτοκίνητο) το επιβεβαίωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα, οι διαδημοτικές μετακινήσεις δεν θα απαγορευτούν, αρκεί να γίνονται με τα πόδια.

Τέλος προβλέπεται αλλαγή ωραρίου όσον αφορά την απαγόρευση μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα. Έτσι, αντί για τις 18:00, η απαγόρευση κυκλοφορίας πιθανότατα θα ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00, όπως και τις καθημερινές.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, 11:50