Κλιμάκιο πολιτικών μηχανικών μεταβαίνει στην Αλβανία - Επιστρέφει η ΕΜΑΚ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019, 10:56
Κλιμάκιο πολιτικών μηχανικών μεταβαίνει στην Αλβανία - Επιστρέφει η ΕΜΑΚ

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Ελλάδας σε αίτημα των αλβανικών Αρχών, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για την αποστολή ειδικού κλιμακίου πολιτικών μηχανικών, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές από τον καταστροφικό σεισμό των 6,4R στην Αλβανία.

Ειδικότερα, έπειτα από συνεννόηση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά με τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γεώργιο Καραγιάννη θα αναχωρήσει σήμερα ειδική ομάδα της ΓΔΑΕΦΚ (Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) του Υπουργείου Υποδομών αποτελούμενη από 16 άτομα.

Το κλιμάκιο θα αναχωρήσει σήμερα στις 15.00 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας. Σημειώνεται ότι το ίδιο αεροσκάφος κατά την επιστροφή του στη χώρα μας θα μεταφέρει την ομάδα της ΕΜΑΚ που επιχειρούσε στην Αλβανία τις προηγούμενες ημέρες, καθώς ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Η επιστροφή της ΕΜΑΚ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας αναμένεται μετά τις 17.00 σήμερα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019, 11:03