Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας και μεταξύ άλλων θα διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας με τον κεντρικό δήμο όσον αφορά την αντισεισμικότητα των σχολικών κτηρίων.

Η επίσκεψη έχει στόχο την ολοκλήρωση των προγραμμάτων που ξεκίνησαν το 2016 με τη σύναψη του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Παγκόσμια Τράπεζα, ως ειδικού συνεργάτη των «100 Ανθεκτικών Πόλεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κλιμάκιο θα παρουσιάσει την Πλατφόρμα Δεδομένων Διακινδύνευσης, σε συνεργασία με φορείς της πόλης και την ολοκλήρωση του Δημοτικού Σχεδίου Εσωτερικής Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης, το οποίο συντάχθηκε από υπηρεσιακά στελέχη και εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας μετά από συναντήσεις, εργαστήρια και σεμινάρια με υπηρεσίες του δήμου.

Επίσης, θα διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας όσον αφορά την αντισεισμικότητα των σχολείων και τη δημιουργία ενός στρατηγικού πλάνου, που θα βασίζεται σε συναντήσεις εργασίας με μέλη της διοίκησης του δήμου και υπηρεσιακά στελέχη και επισκέψεις σε σχολεία άμεσης προτεραιότητας.

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη στο θέμα της διαχείρισης του παραλιακού μετώπου, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει εγκαινιαστεί για την εκπόνηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου, καθώς και του ενδιαφέροντος εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο του παραλιακού μετώπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας, το οποίο θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη έως τις 15 Δεκεμβρίου, θα συναντηθεί με φορείς της πόλης που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση του παραλιακού μετώπου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης