Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στη Μαντινεία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013, 13:18
Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στη Μαντινεία
Κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ, με επικεφαλής τον προϊστάμενο του περιφερειακού γραφείου Πελοποννήσου, επισκέπτεται από το πρωί σήμερα περιοχές στο Κορύθιο και την Τεγέα Μαντινείας, που το απόγευμα του Σαββάτου επλήγησαν από έντονη χαλαζόπτωση.

Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την καταγραφή των ζημιών έγινε ύστερα από συνεργασία των υπουργών Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη με τον πρόεδρο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) Βασίλη Έξαρχο, ο οποίος έδωσε εντολή να συγκροτηθεί κλιμάκιο ελέγχου και καταγραφής των ζημιών από τη χαλαζόπτωση, προκειμένου να διασφαλιστεί η γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης.

Οι αγρότες δηλώνουν απογοητευμένοι και κάνουν λόγο για μεγάλη οικονομική καταστροφή, αφού έχει υποστεί ζημιά το σύνολο των καλλιεργειών τους, σε κηπευτικά, πατάτες, μήλα, κεράσια και βύσσινα.

Το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ αναμένεται σήμερα το μεσημέρι να συντάξει πόρισμα με την αρχική εκτίμησή του.

Σημειώνεται ότι το καλοκαιρινό μπουρίνι ενέσκηψε με σφοδρότητα σε ορισμένες περιοχές το Σάββατο, ενώ στο Αγιονόρι Κορινθίας, κεραυνός χτύπησε κοπάδι σκοτώνοντας περίπου 100 αιγοπρόβατα.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013, 15:19