Ο πόλεμος μεταξύ της πρώην και της νυν εισαγγελέως διαφθοράς, επί της ουσίας έχει ως πρώτο θύμα την έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση της Novartis, η οποία ουσιαστικά παγώνει, μέχρι νεωτέρας.

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση σε βάρος της διαδόχου της, στη θέση αυτή, Ελένης Τουλουπάκη και των άλλων δύο επίκουρων εισαγγελέων, καταθέτοντας εκτός από την αίτηση κακοδικίας και αίτηση εξαίρεσης σε βάρος τους αλλά και πειθαρχική αναφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Ράικου στρέφεται σε βάρος των τριών συναδέλφων της, κατηγορώντας τους για τη διαρροή στον Τύπο του ονόματος του συζύγου της, γιατρού στο επάγγελμα, ως αποδέκτη εμβάσματος από τη Novartis.

​Εκκρεμεί και η πειθαρχική αναφορά του συζύγου της κ. Ράικου σε βάρος των τριών εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της NovartisΗ υποβολή αιτήσεως εξαίρεσης, εκ μέρους του συζύγου της κυρίας Ράϊκου, ουσιαστικά «παγώνει» την έρευνα μέχρι νεωτέρας, δεδομένου ότι η περίπτωση του γιατρού είναι ενσωματωμένη στο σύνολο της δικογραφίας που αφορά χιλιάδες γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς. Η αίτηση αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Εφετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, όμως εκκρεμεί και η πειθαρχική αναφορά του συζύγου της κ. Ράικου σε βάρος των τριών εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis.

Επίσης, ο σύζυγος της κ. Ράικου έχει καταθέσει και μήνυση, θεωρώντας τους τρεις εισαγγελείς υπεύθυνους για την εμπλοκή του ονόματός του, στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η μήνυση επιδόθηκε στους εισαγγελείς, αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη δικονομία ενώ αντίθετα δεν τους έχει ακόμη κοινοποιηθεί η αγωγή κακοδικίας με την οποία η κ. Ράικου με τον σύζυγό της, τους ζητούν συνολικά ποσό ύψους 300.000 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης