Mια ιστορική εταιρεία του Χρηματιστηρίου, η Λεβεντέρης, που ιδρύθηκε το 1932 και εισήχθη στο Χρηματιστήριο το 1972 ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγική της δραστηριότητα στο εργοστάσιο που διαθέτει στην Α. ΒΙΠΕ Βόλου και θα περιοριστεί στο εμπόριο των προϊόντων.

Ειδικότερα, παύει το τμήμα παραγωγής συρμάτων και συρματόσχοινων με τα οποία προμήθευε την ακτοπλοϊα, το πολεμικό ναυτικό, τα ναυπηγεία κ.α που ήταν και η βασική δραστηριότητά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η διοίκηση, η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αφού εκτίμησε την διαρκώς φθίνουσα παραγωγή του εργοστασίου, το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, τις συσσωρευμένες ζημίες επί μία συνεχή δεκαετία και τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση παρά τη συνεχή προσπάθεια της διοίκησης με την λήψη ηπιότερων μέτρων, προέβη στην παραπάνω πρωτοβουλία.

Η εταιρεία συνεχίζει την δραστηριότητα της στον τομέα της εμπορίας και θα εξακολουθήσει να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τους πελάτες της, με την προμήθεια προϊόντων από συνεργάτες προμηθευτές και με τα υπάρχοντα αποθέματα παραγωγής της, στοχεύοντας στην περαιτέρω ενδυνάμωση της εμπορικής θέσης της καθώς και στην ανάσχεση της ζημιογόνου πορείας της.

Τα τελευταία χρόνια λόγω των περιορισμένων παραγγελιών η διοίκηση είχε εφαρμόσει πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας και πρόσφατα έγιναν και οι πρώτες απολύσεις. Στο τέλος του 2015 η εταιρεία απασχολούσε 42 εργαζόμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικό της φιθίνουσας πορείας των εργασιών είναι ότι το 2015 ο τζίρος της εταιρείας υποχώρησε κάτω από 2 εκατ. ευρώ και οι σωρρευμένες ζημίες από το 2007 μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2016 έφτασαν τα 7 εκατ. ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης