Κλειστή θα είναι η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Αθηνών στο ύψος της κοιλάδας των Τεμπών από την Τετάρτη 27 Απριλίου έως την Πέμπτη 28 Απριλίου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν προληπτικές εργασίες απομάκρυνσης επικίνδυνων βράχων, μετά από σχετική εισήγηση των αλπινιστών, που πρόσφατα διενήργησαν αυτοψία στην κοιλάδα, μετά την νέα βραχόπτωση που σημειώθηκε την Καθαρά Δευτέρα.

Τις ημέρες αυτές θα γίνεται διακοπή και εκτροπή της κυκλοφορίας των διερχομένων οχημάτων, ενώ εκείνες τις μέρες δεν θα εισπραχθούν διόδια στους Σταθμούς Μακρυχωρίου και Πυργετού. H κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από τις εναλλακτικές διαδρομές που είχαν σχεδιασθεί τον Δεκέμβριο του 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ή Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με ανακοίνωσή της -μετά από σχετική αυτοψία- επισημαίνει ότι δεν είναι ασφαλής η κυκλοφορία οχημάτων στον Παραλιακό Άξονα της Λάρισας αν δεν εκτελεστούν επειγόντως εργασίες ασφαλτόστρωσης (υπάρχουν καθιζήσεις) και διαγράμμιση, ενώ και για τις λοιπές εναλλακτικές διαδρομές (που αφορούν και την κίνηση βαρέων οχημάτων) τονίζει ότι δεν έχουν εκτελεσθεί εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος από τις βλάβες που προκλήθηκαν κατά την προηγούμενη χρήση τους και σε πολλές περιπτώσεις εγκυμονούν κινδύνους.

Το σχετικό έγγραφο απεστάλη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και κοινοποιείται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Αγιάς, την Εγνατία Α.Ε. και την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.

Σημειώνεται ότι η «εκκρεμότητα» αποκατάστασης του επαρχιακού δικτύου του νομού, που χρησιμοποιήθηκε εναλλακτικά κατά την περίοδο που τα Τέμπη ήταν κλειστά, παρέμεινε ως τέτοια, και μετά το άνοιγμα της κοιλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι και η πρώην νομαρχία Λάρισας και η αιρετή Περιφέρεια έχουν κατ’ επανάληψη ζητήσει την τήρηση των συμπεφωνημένων για αποκατάσταση του δικτύου, καθώς υπήρξε «διάσταση», μεταξύ υπουργείου Υποδομών και της παραχωρησιούχου εταιρείας σχετικά με το «ποιος» βαρύνεται για την αποκατάσταση των ζημιών, με αποτέλεσμα να μην αποκατασταθούν ποτέ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης