«Έκλεισαν» την Εγνατία Οδό στον κόμβο της Κουλούρας οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμα η χρυσή τομή στο θέμα της διάθεσης της φετινής παραγωγής βιομηχανικών ροδάκινων που κινδυνεύει να μείνει στα «αζήτητα».

Η φετινή παραγωγή του συμπύρινου ροδάκινου αναμένεται να φτάσει τις 400 χιλιάδες τόνους, ενώ οι βιομηχανίες σκοπεύουν να απορροφήσουν μόνο τη μισή παραγωγή σε πολύ χαμηλή τιμή. Τις έντονες αντιδράσεις των αγροτών προκάλεσε η πρόταση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Κιλτίδη να παραδώσουν την παραγωγή οι αγρότες στις βιομηχανίες και να αποφασίσει το κράτος τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο την τιμή και τον τρόπο που θα πληρωθούν οι ροδακινοπαραγωγοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση και οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας για να αποφασίσουν τον τρόπο που θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Παρά τις επανειλημμένες επισκέψεις τους στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τους τελευταίους πέντε μήνες, οι ελπίδες των ροδακινοπαραγωγών έχουν εκλείψει καθώς το κράτος μάλλον δεν έχει τη διάθεση να δώσει λύση στο πρόβλημά τους.

«Όταν δημιουργηθεί θέμα, τότε θα το λύσουμε και θα λάβουμε άμεσα μέτρα», ήταν η απάντηση που έδωσε το Υπουργείο στους ροδακινοπαραγωγούς αμφισβητώντας την ύπαρξη προβλήματος και οδηγώντας τους να κλείσουν την Εγνατία στο ίδιο σημείο για πρώτη φορά στις 29 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα οι παραγωγοί με ανακοίνωσή τους προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις με τα τρακτέρ να είναι ήδη συγκεντρωμένα στον κόμβο της Κουλούρας.  

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης